Bayer medewerkers maken zich sterk voor vrijwilligerswerk

30/06/2009 15:31

Bayer BV

Bayer stelt werknemers één werkdag ter beschikking voor maatschappelijk werk

Circa 200 medewerkers steunen diverse projecten in de region Ronde Venen

Mijdrecht 30 juni 2009 - Op 30 juni 2009 en 1 juli 2009 organiseert Bayer een grote vrijwilligersactie in de Ronde Venen en omgeving. Bayer medewerkers steken vandaag en morgen de handen uit de mouwen bij verschillende vrijwilligersactiviteiten in de regio. De activiteiten variëren van sociale projecten zoals ouderen een leuke dag bezorgen bij Zorgcentra De Ronde Venen of een helpende hand bieden bij het Ronald McDonaldhuis tot klus- en schoonmaakwerkzaamheden bij o.a. Zuwe Maria Oord in Vinkeveen en kinderboerderij De Olievaar in Uithoorn. Er is voor elk wat wils. De projecten sluiten aan bij het internationale programma van de Bayer Cares Foundation dat zich wereldwijd voor sociale projecten inzet.

Algemeen directeur Niels Hessmann: "Bayer erkent en aanvaardt wereldwijd zijn rol als maatschappelijk en ethisch verantwoorde onderneming. Wij willen als grote werkgever in De Ronde Venen een voorbeeldrol vervullen en willen actief onze betrokkenheid tonen. Daartoe hebben wiij een aantal maatschappelijk relevante projecten geselecteerd waaruit door iedereen een keuze kan worden gemaakt. Door alle medewerkers één werkdag ter beschikking te stellen voor sociale projecten tonen wij onze betrokkenheid bij de omgeving waarin wij werken en wonen."

Bayer: Science For A Better Life

Bayer is een wereldwijd opererende onderneming. De kernactiviteiten van de drie subgroepen Bayer HealthCare, Bayer CropScience en Bayer MaterialScience richten zich op het gebied van gezondheid, voeding en hoogwaardige materialen. Bayer wil met zijn producten en diensten werken voor het welzijn van de mens en bijdragen aan een hogere kwaliteit van leven. Tegelijkertijd creëert Bayer waarde door innovatie, groei en een verbeterd winstpotentieel. Het concern staat voor duurzame ontwikkeling en het erkent en aanvaardt zijn rol als maatschappelijk en ethisch verantwoorde onderneming. De bedrijfsdoelstellingen economie, milieuzorg en maatschappelijke verantwoordelijkheid zijn stuk voor stuk even belangrijk.