Politie Midden- en West Brabant

Persberrichten district

Oosterhout, 30-06-2009

Politie onderzoek steekincident winkelcentrum Zuiderhout

OOSTERHOUT: De recherche van het district Oosterhout is met een onderzoek gestart naar aanleiding van een steekincident dat maandavond omstreeks 18.15 uur op het winkelcentrum Zuiderhout heeft plaats gevonden. Een 43-jarige Oosterhouter werd door een nog onbekende dader in zijn linkeronderarm en buik gestoken. Het slachtoffer werd
overgebracht naar een ziekenhuis in Breda. De politie arresteerde kort na het incident op het winkelcentrum een 28-jarige Oosterhoutse die verdacht wordt van betrokkenheid bij de steekpartij. Zij is in verzekering gesteld. De recherche onderzoekt aanwijzingen dat het misdrijf een drugsgerelateerde achtergrond zou hebben.

De politie ging na een melding van een steekpartij met meerdere eenheden ter plaatse. Het slachtoffer bleek goed aanspreekbaar te zijn. Uit aanwijzingen ter plaatse bleek dat hij plotseling door een nog onbekende man, die op hem af kwam lopen, meerdere malen met een mes gestoken was. Deze man werd niet meer getraceerd. Verder werd bekend dat bij het misdrijf mogelijk een vrouw betrokken was. Zij is direct, terwijl zich nog op het winkelcentrum bevond, gearresteerd. Het slachtoffer werd overgebracht naar het ziekenhuis. Er is
vermoedelijk sprake van een darmperforatie en enkele oppervlakkige steekwonden. Wellicht zal hij deze week nog het ziekenhuis verlaten. Het slachtoffer wilde geen aangifte doen. De recherche stelt echter toch een uitgebreid onderzoek in.

Politie op zoek naar hennepkwekerijen

MADE / LAGE ZWALUWE: De politie heeft vanmorgen een onderzoek
ingesteld in een woning aan het Merelhof in Made omdat informatie was binnen gekomen dat daar een hennepkwekerij geëxploiteerd zou worden. Ter plaatse bleek op zolder een kwekerij ingericht te zijn. Er was echter net geoogst, er hebben zo'n 150 planten gestaan. De stroom werd omgeleid. De bewoners worden als verdachte gehoord.

Ook een woning in Lage Zwaluwe aan de Griendwerkwerkstraat is
onderzocht. Hier stonden op zolder 94 hennepplanten. Ook hier werd de stroom omgeleid. De bewoners kunnen een proces-verbaal tegemoet zien. De kwekerij is geruimd.

Waalwijker (72) rijdt zonder geldig rijbewijs

WAALWIJK: De politie heeft maandagavond omstreeks 23.50 uur op de Burgemeester Smeelelaan een 72-jarige Waalwijker een bekeuring gegeven omdat hij in zijn auto reed terwijl zijn rijbewijs is ingetrokken vanwege een nader onderzoek naar zijn rijvaardigheid en geschiktheid. De automobilist werd gecontroleerd omdat hij stapvoets reed en omdat de verlichting van zijn auto niet aangezet was. De bestuurder vertelde dat hij wist dat zijn rijbewijs ongeldig is verklaard en dat hij niet meer mag autorijden. Hij verklaarde echter dat hij toch regelmatig met de auto zal blijven rijden om zijn dochter te kunnen bezoeken. De man krijgt een proces-verbaal. Bij herhaalde overtreding loopt hij het risico dat zijn auto in beslag genomen gaat worden.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 30-06-2009 15:55 | © Regio Midden en West Brabant |