Ingezonden persbericht



PERSBERICHT NO. 4 Rotterdam, 29 juni 2009

North Sea Round Town van start

Na een succesvol opwarmevenement in de Koopgoot met een aantal Rotterdamse jazztoppers afgelopen vrijdagavond, is North Sea Round Town zaterdag 27 juni van start gegaan. De komende twee weken staat Rotterdam een vol jazzprogramma te wachten.

Meer dan alleen muziek
Bijzondere pareltjes zijn er genoeg in het programma van de vierde editie van het jazzfestival. In de Unie een serie optredens waarbij niet alleen wordt geluisterd naar muziek maar ook achtergrondinformatie, persoonlijke interesses en smaken van muzikanten aan bod komen. In dit kader ook het optreden van het Benjamin Herman Quartet in de serie Jazz - > Talk & Play. Een muzikaal juweeltje met interview door de bekende journalist Amanda Kuiper op woensdag 1 juli.

Nieuw in Rotterdam: Stadspodium
Op vrijdagavond 3 juli is het Stadspodium-Rotterdam, op het Grotekerkplein (t.o. de Laurenskerk), het decor van de feestelijke jazz van Bongomatik. Deze groep met o.a. Arend Niks en Kim Hoorweg brengt meer dan een mix van Cuban soul, desert grooves, Bombay boogie en twelve tone funk. Cool, hip en groovy, de acht muzikanten en DJ Moodfood maken er een waar jazzfeest van. Ook op zaterdag 4 juli veel jazz op het Stadspodium, maar dit keer door vijf formaties van de SKVR Jazzschool, de middag wordt swingend afgesloten door Big Band Blue Moonday.

Weekendje Zuid
Woensdag 1 juli start Jazz op Zuid in het Zuidpleintheater. Vrijdagavond 3 juli een vol programma op het Buitenpodium Zuiderpark met o.a. Michael Simon en Denise Jannah. Als onderdeel van Jazz op Zuid zaterdag 4 juli een middag shoppen met jazz in Winkelcentrum Zuidplein. 's Morgens om 11.00 uur een optreden van de deelnemertjes aan de workshop Kids on Stage onder leiding van arrangeur, componist en bandcoach Patrick Lauwerends. Aansluitend muziek en dans van de swingende Q Big Band Delft en de showdancegroep Savoy Dancers. Op allerlei plekken kunt u ze tegenkomen; Jos Valster's Gehoorgangsters en als afsluiting van deze middag muziek van de cultband uit de jaren 70 Moeras. Zaterdagavond geeft Laura Fygi een concert met het KHRP orkest in de Bethelkerk in Charlois. Op zondag 5 juli gaan drie buitenpodia van start. Op het Deliplein een gezellig kinder- en gezinsmiddag tijdens Het Kid Dynamite festival. Een nieuw festival op de Kaap met als hoogtepunt concert van The New Cool Collective die een speciale compositie speelt als ode aan Kid Dynamite. Verder treden op de Amerikaanse gospel/blues- en jazzzangeres Dede Priest en het trio Ocobar. Hans Dulfer, Lils Mackintosh en Renske Taminiau staan gepland in Oud Charlois en Dick de Graaf en Joany Muskiet zijn te zien op het podium in het Afrikaanderpark.

North Sea Jazz for Kids
Ook aan de jongste bezoekertjes is gedacht. Kom zondagmiddag 5 juli naar North Sea Jazz for Kids in Lantaren/Venster. Een fantastische eerste kennismaking met jazz in een minifestival voor kinderen. Met een muziektheatervoorstelling, workshops en concerten.

Jazzlezingen door Ashley Kahn
De Amerikaanse muziekhistoricus, journalist, producer, schrijver en adjunct professor Ashley Kahn geeft tijdens het festival drie lezingen, op 7, 8 en 9 juli in de Rode Zaal van de Centrale Bibliotheek. Op de eerste lezing een multimedia presentatie over de eerste 15 jaar van de carrière van Miles Davis, John Coltrane's 'A Love Supreme' komt aan bod op 8 juli. 'Blue Note Art & Design' is het onderwerp van de laatste lezing op 9 juli waarbij Ashley Kahn ook een rondleiding geeft over de fototentoonstelling.

Informatie en programma
Informatie over deze en de andere 150 voorstellingen tijdens North Sea Round Town vindt u op www.northsearoundtown.com.

Stichting Rotterdam International Fringe Festival

North Sea Round Town is een ambitieus 'fringe festival', ontstaan vanwege de komst van het North Sea Jazz Festival naar Rotterdam. Stichting Rotterdam International Fringe Festival (RIFF) is als centrale organisator van NSRT - in nauwe samenwerking met het North Sea Jazz Festival - het boegbeeld van een brede beweging. Deze bestaat uit veelsoortige organisaties die belang hechten aan een sterke jazzsector in Rotterdam.

North Sea Round Town maakt onderdeel uit van de Rotterdamse Zomerfestivals. Kijk voor het complete festivalaanbod op WWW.ZOMERFESTIVALS.NL

Noot voor redacties