Provincie Noord-Brabant

|Openbare besluitenlijst                           |
|Vergadering Gedeputeerde Staten d.d. 30 juni 2009 |


1. Landelijk onderzoek jeugdzorg
Alle door de provincie gesubsidieerde instellingen hebben meegewerkt aan het onderzoek naar combinaties van jeugdzorg. De aanbevelingen uit dit rapport worden actief opgepakt.
Dat antwoordde Gedeputeerde Staten van de Provincie Noord-Brabant onder meer in antwoord op statenvragen van D66.

2. Majeure opgaven West-Brabant
Samen met de Westbrabantse gemeenten hebben GS elf majeure projecten voor dit gebied vastgesteld. Deze dragen bij aan de kwaliteit van wonen, werken en verblijven in West-Brabant en worden de komende periode uitgevoerd. Hiervoor heeft de provincie E 50 miljoen gereserveerd.

3. Beantwoording Statenvragen D66 over knooperven
Het concept knooperven wordt meegenomen in het voorontwerp-structuurvisie RO. Knooperven zijn boerenerven die door middel van paden en beplanting met elkaar verbonden zijn. Het knooperf organiseert zo het landschap en vormt op een ordenend principe voor het buitengebied.

4. Statenvragen De Heus
GS achten actieve inmenging in de bedrijfsstrategie van mengvoederbedrijf De Heus in 's Hertogenbosch niet wenselijk en zien evenmin aanleiding om hierover een gesprek met deze onderneming aan te gaan. Mocht het bedrijf hieraan behoefte hebben, dan zijn GS daartoe te allen tijde bereid.

5. Agro & Food Cluster West-Brabant (AFC)
Het voorontwerp-inpassingsplan voor het Agro & Food Cluster West-Brabant is door GS vastgesteld en wordt samen met het concept-besluit MER vrijgegeven voor overleg. Deze plannen maken de ontwikkeling mogelijk van 200 hectare glastuinbouw, 45 ha. agro/food-bedrijfsterrein en uitbreiding van Suiker Unie in Dinteloord. Het is het eerste inpassingsplan (provinciaal bestemmingsplan) dat de provincie sinds de invoering van de nieuwe Wet RO maakt.

6. Bestuursovereenkomst Gebiedsontwikkeling Moerdijk en Logistiek Park Moerdijk
GS hebben een Memorie van Antwoord vastgesteld op het advies van de commissie Economie Mobiliteit en Grotestedenbeleid op dit statenvoorstel. De Staten behandelen dit in hun vergadering van 10 juli a.s. De Memorie van Antwoord gaat onder meer nader in op de samenhang van de verschillende projecten van de overeenkomst, een externe juridische toets van de overeenkomst Caldic en het aantal transportbewegingen en toetsing aan de luchtkwaliteit.

7. Ruimtelijke plannen
Gedeputeerde Staten verlenen op grond van artikel 19 WRO een verklaring van geen bezwaar aan de gemeente Maasdonk voor het uitbreiden van de bedrijfsgebouwen buiten het bouwblok, Zevenvierendeel 4; de gemeente Bergeijk voor bouw woning aan de Lange Akkers 5 te Westerhoven; de gemeente Hilvarenbeek voor het oprichten van 11 woningen en een verbouwing van een bedrijfspand/woning tot 2 burgerwoningen aan de Biestsestraat/Bosscheweg te Biest-Houtakker; de gemeente Gilze en Rijen voor realiseren van 2 woningen aan de Oude Baan te Hulten.

Gedeputeerde Staten verlenen op grond van artikel 15/16 WRO een verklaring van geen bezwaar aan de gemeente Haaren voor het oprichten van een veldschuur aan de Gommelsestraat 16 te Biezenmortel.

Gedeputeerde Staten hebben het wijzigingsplan Buitengebied Breda, Grintweg 22 goedgekeurd.


---- --