Provincie Overijssel

Persbericht

Zwolle, 30 juni 2009

Winnaars prijsvraag Zie het landschap zit in jou maken ballonvaart Tien Overijsselaars zien het landschap van bovenaf

Vijfduizend inwoners van Overijssel zijn in de prijzen gevallen nadat zij een actiecode op de speciale website van de provincie Overijssel hadden ingevuld. In totaal bekeken ongeveer veertigduizend mensen de website www.zieprovincieoverijssel.nl. Van hen vulden er bijna 29.000 de speciale krascode in die vorige maand huis-aan-huis verspreid is via een infocard van de provincie.

De prijswinnaars werden door een notaris getrokken. Vijf gelukkigen maken zaterdagavond - als het weer meewerkt - samen met een familievriend of bekende een ballonvaart. Op die manier kunnen zij met eigen ogen, maar vanuit een ander perspectief, zien hoe mooi het Overijsselse landschap is. De gelukkige winnaars van de ballonvaart zijn John Schunselaar uit Zwolle, Liset Pallast uit Hengelo, Henri Kelder uit Ommen, Vincent Scholten uit Enschede en Nicolet Vasse uit Kampen. Ook een bijzondere manier om van het landschap te genieten is de koesafari die vijf andere prijswinnaars gaan maken in het Vechtdal. Daarnaast waren er kwartetspellen, boeken, puzzels en fietskaarten van een van de vijf toeristische gebieden in Overijssel te winnen.

De provincie Overijssel heeft in de maanden mei en juni aan haar inwoners laten zien Het provinciebestuur wil de inwoners laten zien dat Overijssel rijk is bedeeld met natuur en uiteenlopende landschappen, waar je op allerlei manieren van kunt genieten. Het is overal, om je heen, of je nu thuis, onderweg of aan het werk bent. Iedereen in Overijssel kan er dagelijks van genieten, in de eigen omgeving. Maar het blijft niet vanzelf mooi. Er is veel tijd en geld mee gemoeid om natuur en landschap in Overijssel te onderhouden en verder te ontwikkelen. De provincie werkt samen met haar partners en tal van inwoners aan het landschap. Daarvan wil de provincie de Overijsselaars bewust maken.



Provincie Overijssel