Ingezonden persbericht


Design in Detail Award bekroont ondernemers en ontwerpers

Grand Café Usine in Eindhoven en Gemar Parket in Helmond, bedrijven die op zich niets met elkaar gemeen hebben, maar sinds gisteren allebei kandidaat zijn voor Design in Detail Award 2009. Beide zaken worden gerund door innovatieve ondernemers die hun zaak startten of vernieuwden met hulp van een designer. En met hen kan iedere ondernemer in de horeca, dienstensector of detail in de Brainport regio kans maken op de award. Voorwaarde is dat deelnemers kunnen terugkijken op een succesvolle vernieuwing, verbetering of start van de onderneming in samenwerking met ontwerpers, vormgevers of interieurarchitecten de afgelopen drie jaar. Wethouder Van Merrienboer trapte de wedstrijd officieel af met het ophangen van de eerste kandidaat poster bij Grand Café Usine in Eindhoven. In Helmond feliciteerde wethouder Houthooft Dimitri Karneris van Gemar Parket met zijn kandidaatstelling.

Pannekoeken en panini
Naast Grand Café Usine heeft zich in Eindhoven PaneCook aangemeld. Een vernieuwend restaurant waarin het oer Hollandse pannenkoeken menu verrassend gecombineerd wordt met een Italiaanse kaart. De inrichting van het restaurant is even fris vorm gegeven, terwijl er ook gelet is op zaken als duurzaamheid. Men kookt met biologische ingrediënten en het verlichtingssysteem is energiezuinig. In Helmond meldde naast Gemar Parket ook woonwinkel Stijl en Co zich aan. 'Helemaal goed om een frisse wind door de ondernemerswereld te laten waaien met een prijs die vooral kijkt naar hoe je succesvoller onderneemt wanneer je een ontwerper inschakelt", zo liet eigenaar Toine Brabers weten.

Wedstrijdplanning
Tijdens de komende zomermaanden zullen de kandidaten regelmatig 'in het zonnetje' staan. Ze kunnen zich tot 29 september 2009 on line inschrijven voor de wedstrijd. In die periode worden regelmatig kandidaten bulletins verspreid via VVV en andere media. Zo kan het publiek het verloop van de wedstrijd volgen en de verhalen achter de samenwerkingen leren kennen. Begin oktober maakt een 'lokale' jury een shortlist van alle aanmeldingen. Uiteindelijk bepaalt een jury, samengesteld uit internationale deskundigen, tien winnaars op basis van een kort bezoek aan alle kandidaten. Op 19 oktober tijdens Dutch Design Week worden de winnaars bekendgemaakt. Vervolgens krijgt het winkelend publiek tot eind december de kans om te stemmen op haar favoriet. Dit wordt de overall winnaar met het label 2010.

Meer informatie:
www.designindetail.nl

----


Ingezonden persbericht