RTL Group

Moord, affaires en hereniging in zomercliff GTST'

De cliffhanger van de RTL 4-soap Goede Tijden Slechte Tijden wordt dit seizoen sensationeel. Op vrijdag 3 juli zorgen de manipulatieve insinuaties van Maxime voor enorme hoogspanning en wordt Meerdijk verrast met verwacht en onverwacht bezoek uit Amerika.

Maximes insinuaties over Valentijns blauwe plekken hebben effect. Maxime heeft Charlie, de moeder van Valentijn, genoeg reden gegeven om Valentijns vader Nick niet meer samen met hun zoon te vertrouwen. Als de snode Maxime op bijzonder manipulatieve wijze Charlie zover krijgt om de kinderbescherming in te schakelen, wordt dit te veel voor Nick. Woedend en compleet over zijn toeren gaat hij opzoek naar Maxime. In haar zwembad komt het tot een heftige worsteling met grote gevolgen voor één van de twee.

Janine is volledig in de wolken door de komst van haar enige zoon Lucas (nieuwkomer Ferry Doedens), die in New York woont. Ze weet echter niet dat hij niet alleen voor zijn zus Nina komt, maar van plan is om voorlopig in Meerdijk te blijven. Ook heeft ze er geen weet van dat Lucas homoseksueel is. Nina vindt het geweldig om haar broertje weer te zien. Dex daarentegen vindt het lastig en is bang dat Lucas tussen hem en Nina in komt te staan. Juist nu ze steeds meer tot elkaar komen. Als Lucas tijdens een avondje stappen avances probeert te maken richting Dex, gaat hij helemaal door het lint.

De familie Huygens krijgt bezoek van de Amerikaanse moeder van Irene, seksuologe Sair Poindexter (Elizabeth Lucinda Hubbard). Terwijl de rest van het gezin zich verheugt op de komst van Sair, ziet Irene er enorm tegenop. Hoezeer zij ook van haar moeder houdt, ze brengt altijd een fikse chaos met zich mee. Haar gevoel wordt al snel bevestigd, zodra Sair Barbara ervan verdenkt op haar dochters man Martijn uit te zijn.

Ludo doet zijn uiterste best niet te laten merken dat hij vreselijk baalt van de relatie tussen Janine en Jack. Als blijkt dat Jack niets te maken heeft met de gasexplosie in Teluma, probeert Ludo op slinkse wijze aan ander belastend materiaal over Jack te komen. Ludo is echter zo gefrustreerd over de liefde tussen Janine en Jack, dat hij in bed belandt met een andere dame. Een vrouw die zich dat in haar beroep eigenlijk niet kan permitteren.

In de rechtszaal zorgt Sjors voor een opmerkelijke wending als ze door het gevonden bewijs Bing als schuldige aanwijst. Lorena doet er alles aan om Bing uit de gevangenis te houden, maar de vraag is of het nog op tijd is.

Uitzending zomercliff: RTL 4, vrijdag 3 juli tussen 20.00 uur en 20.30 uur.

Website:gtst.nl

---