Ingezonden persbericht


Pagina 1 van 2

Persbericht

Haarlem Zingt uit volle borst op vrijdag 3 juli!

Het publiek is de ster
Op vrijdag 3 juli vindt vanaf 19.30 uur op de Grote Markt te Haarlem het gratis toegankelijke zangfestijn Haarlem Zingt plaats. Haarlem Zingt is bedoeld voor iedereen die graag zingt, van jong tot oud. En wie doet dat nu niet? Zingen maakt blij en vrolijk! De formule van het festival is simpel: De teksten van diverse klassiekers staan in een gratis verkrijgbare liedjeskrant. Met de krant in de hand worden de liedjes luidkeels meegezongen door de voorzangers op het podium en het publiek. Niemand zingt solo! Van Abba tot André Hazes, van Ramses Shaffy tot Tom Jones. En dit alles onder het motto: of je nu zuiver zingt of vals, bij Haarlem Zingt is het publiek hoe dan ook de ster van de avond. Mensen houden van zingen en hebben er niet altijd de gelegenheid toe. Maar tussen enkele honderden of duizenden anderen valt de gêne weg en durft iedereen mee te zingen.

Historie
Ontstaan uit een groep zangliefhebbers in een café in Antwerpen, ruim 10 jaar geleden, is Vlaanderen Zingt gegroeid tot een spektakel waaraan in 2008, 40 plaatsen en ruim 200.000 bezoekers hebben meegedaan. Nederland kan niet achterblijven en maakt kennis met dit vermakelijke en uitbundige zangfestijn 'Vlaanderen Zingt' en de gekozen naam 'Nederland Zingt Mee' ligt voor de Nederlandse organisatie voor de hand.

Nederland Zingt Mee
Na het succes van vorig jaar van Weert Zingt, Den Bosch Zingt, Vlissingen Zingt en Tilburg Zingt, met ruim 18.000 bezoekers breidt Nederland Zingt Mee dit jaar uit en zullen er nog vele plaatsen volgen. Een combinatie van pretentieloos amusement en een stukje idealisme, de saamhorigheid bevorderen ongeacht ras, geloof, sekse of leeftijd dat is het doel van de evenementen van Nederland Zingt Mee. Dit jaar wordt het meezingfeest voor het eerst in de gemeente Haarlem georganiseerd!

Haarlem Zingt
Haarlem Zingt begint met een optreden van een live-band, de Belgische formatie Wim Leys & @Fundum, zodat men al vrijblijvend kan meezingen.

Tijdens het hoofdgedeelte van het evenement neemt een groep van 'voorzangers' plaats op het podium. De podiumzangers zetten de toon en zijn de sfeermakers. De stemmen mogen best ongeschoold zijn. Net als het publiek krijgen zij de gratis verkrijgbare krant met alle liedteksten. De presentator kondigt de liedjes aan, leidt het evenement; publiek en podiumzangers kunnen luidkeels samen meezingen met de originele nummers. Om de binding met Haarlem te onderstrepen bestaan de podiumzangers uit lokale sportverenigingen, zangkoren of vriendenclubs.

Voor meer informatie zie www.nederlandzingtmee.nl

Pagina 2 van 2

Nederland Zingt Mee Tour 2009
29 april - Almere - Esplanade - 18.00 uur
29 april - Tilburg - Koningsplein - 20.30 uur
5 mei - Weert - Markt - 19.00 uur
7 juni - Den Bosch - Parade - 17.00 uur
27 juni - Leeuwarden - Oldehoofsterkerkhof - 19.30 uur 3 juli - Haarlem - Grote Markt- 19.30 uur
16 juli - Goes - Markt - 19.30 uur
30 juli - Enschede - Markt - 19.30 uur
8 augustus - Vlissingen - Bellamypark - 19.45 uur


---

Einde pers bericht