Ingezonden persbericht



---


Persbericht

Doetinchem, 2 juli 2009

De Achterhoek gaat voor koppositie als fietsregio! Elektrische fietsoplaadpunten straks over de gehele Achterhoek

Donderdag 2 juli ondertekenden tien Achterhoekse gemeenten een speciaal convenant om hun samenwerking in de vrijetijdseconomie te bevestigen. Met deze ondertekening zetten zij de officiële stap om met tien gemeenten samen, te werken aan een aantrekkelijke toeristische en recreatieve regio. Een regio waar fietsers aan hun trekken komen! Een ludieke Spaanse dansact waarbij de vlaggen van de drie ondertekenende partijen aan elkaar werden ' verknoopt' bracht symbolisch de aanstaande Vueltatour en de onderlinge verbondenheid tussen de gemeenten in beeld.

De ondertekening vond plaats in een zonovergoten ambiance op het terras van Cafe restaurant Coretto in Zutphen, onder de Wijnhuistoren. Voorafgaand aan het officiële moment verschenen twee dansers die, met het oog op de aanstaande Vueltatour, een Spaanse dans opvoerden. Als symbool voor de onderlinge verbondenheid tussen de tien gemeenten werden hierbij drie vlaggen, van respectievelijk de gemeenten Zutphen, Lochem en de spiksplinternieuwe 'Achterhoek Authentiek Anders' vlag van de Regio Achterhoek, 'verknoopt'. Tevens stonden er drie fietsen opgesteld rond de ondertekeningstafel: een recreatieve fiets, een elektrische fiets en een racefiets, Hiermee werd de diversiteit die de Achterhoek biedt op dit moment nog eens extra onderstreept. Een zeer uitgebreid en regiodekkend recreatief fietsknooppuntensysteem is dit voorjaar al gelanceerd. Eind augustus dit jaar zet de Achterhoek zich op wielrengebied op de kaart: Zutphen is immers startpunt van de tweede etappe van de Vueltatour, waarna de renners vervolgens een mooie ronde door de Achterhoek rijden. Een regiodekkend netwerk van oplaadpunten voor de elektrische fiets is de eerstvolgende ambitie die de Regio Achterhoek nastreeft en die helemaal past in het streven naar een duurzame en groene economie in de Achterhoek.

Na de ludieke dansact werd onder aanwezigheid van genodigden het convenant ondertekend. Na afloop van de ondertekening overhandigde wethouder Geerken van gemeente Zutphen, verantwoordelijk bestuurder van de Vuelta, een speciale uitgave van de VVV Achterhoek aan de heer Scharenborg. In deze uitgave staat een weergave van de Vueltatocht door de Achterhoek langs de fietsknooppunten die er zijn ontwikkeld.



Ingezonden persbericht