Ingezonden persbericht


TANGO AAN ZEE

INTERNATIONALE MUZIEKTHEATERVOORSTELLING

'VALLE TANGO'

3 t/m 11 juli Noordwijk aan Zee

Strand, duin, visrokerij, landgoed of kerktoren, sinds het eerste project in 1999 zijn veel opmerkelijke locaties het decor voor KunstKlank-voorstellingen geweest. Voorstellingen en uitvoeringen die niet alleen door de gekozen locatie maar ook door inhoud en vormgeving spraakmakend waren.

Ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan produceert de Stichting KunstKlank Noordwijk van 3 t/m 11 juli de muziektheatervoorstelling 'Valle Tango' . Hierin staat de tango, in al zijn passie, melancholie en schoonheid, centraal. De voorstelling vindt plaats midden in Noordwijk aan Zee, op een locatie die speciaal voor de gelegenheid tot theatersetting wordt omgebouwd:

'Teatro Valle Tango' , Rembrandtweg 30 , Noordwijk aan Zee.

Een 'grand theatre' in de open lucht, spektakelstuk voor ogen, oren, zinnen waarin de passie en melancholie van de tango in al zijn vormen centraal staan.

Een gezelschap van musici en artiesten uit binnen- en buitenland presenteert een voorstelling vol zang, dans, poëzie, spel en beeld. Speciaal voor de voorstelling rechtstreeks uit Argentinië: Fabian Adell met zijn 'Monos del Infierno', een voortzetting uit Adells fameuze 'Los Cosos de al Lao' en het tangopaar Carolina Droller & Gabriel Guzman.

Daarnaast treden nationaal en internationaal bekende namen op als Juan C. Tajes, Kay Sleking & Sexteto Arrabalero, Mirella Pirskanen, Hans Daalder, Nadja Filtzer en Vera Kaye. Idee en scenario zijn gebaseerd op de observaties, impressies en ontmoetingen van scenarist en regisseur Martine Zeeman tijdens een lange reis door Zuid-Amerika.

Het decor is Latijns-Amerika, maar de thema's zijn universeel. Hoofdrolspeler is de vreemdeling, op weg in het onbekende, dwalend langs plekken waar natuur en tradities bepalend zijn. Botsingen met verschillende culturen, deelgenoot worden van sferen, ontmoetingen, herkenning en bevreemding. Aantrekken en afstoten, het thema dat in de tango zo zichtbaar wordt gemaakt. Maar 'Valle Tango' is ook een verhaal over de Latijns-Amerikaanse samenleving: over uitgesproken en verzwegen thema's, over passie en pijn, verlangen en hoop. Een verhaal en voorstelling waarin alle generaties zijn vertegenwoordigd en waar de verhouding tussen man en vrouw als rode draad doorheen loopt.

Zinnenprikkelend en uitdagend, kleurrijk en stijlvol: een Tango van het Leven.

Muziek: Kay Sleking & Sexteto Arrabalero

Uit Argentinië, speciaal voor Valle Tango:

Monos del Infierno con Fabian Adell (Los Cosos de al Lao)

Carolina Droller

Gabriel Guzman
Alejandro Sautú

Mmv: Juan C. Tajes
Mirella Pirskanen
Hans Daalder
Vera Kaye

Nadja Filtzer

Artistieke leiding, scenario en regie: Martine Zeeman

Data van de voorstellingen: Vrijdag 3 t/m zaterdag 11 juli (uitgezonderd ma 6 juli)

Voorprogramma 'Mercado Central' vanaf 20.00 uur Dé plek om te proeven van muziek, kunst, koopjes, Latijns-Amerikaanse cultuur en Argentijnse hapjes en drankjes. Aanvang voorstelling 'Valle Tango' 22.00 uur

Toegangskaarten E 20,- (E 15,- t/m 18 jaar)

Kaartverkoop via de website www.kunstklank.nl.

En bij deze voorverkoopadressen:

. Noordwijk Boekhandel van der Meer, Vuurtorenplein 10 Tel: 071-3613073
. Noordwijk Music All In, Keyserswey 63 Tel: 071-3615698
. Leiden VVV Leiden, Stationsweg 2D Tel: 0900-2222333 (E0,50 p.min.)
. Katwijk Boekhandel van der Berg, Achterweg 12 Tel: 071-4030911
. Noordwijkerhout VVV Noordwijkerhout, Dorpsstraat 8 Tel: 0252-372096
. Lisse Boekhandel Grimbergen, Heereweg 237 Tel: 0252-419180


---

Rond de voorstellingen is er een uitgebreid programma van activiteiten.


---

Dagelijks voorprogramma

'Mercado Central'

20.00- 21.45 uur

Zwerf voorafgaand aan de grote theatershow tussen de verschillende marktkramen.

Hul je in de sfeer, de geur en kleur van Zuid-Amerika en geniet twee uur lang van muziek, kunst, koopjes, buitenkansjes, maté, wijn, tapas, 'y mucho mas'. Ontmoet de spelers en de muzikanten als zij, 'por uno peso, uno centavo', de waren aanprijzen. Pas die tangoschoenen of die tangojurk, en waan je even een Latina, of Latino. Vind de laatste mode aan zonnebrillen, de laatste hits op LP of op cassettetape. Steek je neus diep in de boeken en ontdek Zuid-Amerikaanse schrijvers. Duik tussen de kleren en vind de laatste Zuid-Amerikaanse mode en 'vintage'-kleding. Brand een kaarsje bij Maria of koop 'flores' voor je geliefde. Speel mee in de 'lotteria' en win, 'tal vez', een tango workshop of een Spaanse les. Een volle avond om te genieten en je voorafgaand aan de voorstelling in onder te dompelen.

Toegang op vertoon van voor die dag geldig toegangsbewijs Valle Tango


---

Dagelijks dagprogramma

Clases de Tango
15.00 - 16.30 uur
Dagelijkse tango workshops voor beginners olv Carolina Droller & Gabriel Guzman. Dit Argentijnse danspaar vertolkt ook één van de hoofdrollen in 'Valle Tango'.

Dagelijkse tango workshops voor beginners olv Carolina Droller & Gabriel Guzman. Dit Argentijnse danspaar vertolkt ook één van de hoofdrollen in 'Valle Tango'. Inschrijving mogelijk per stel of individueel.
Bij voorinschrijving en online betaling via www.kunstklank.nl : E15,- p.p. Inschrijven en meedoen kan ook ter plekke. De prijs bedraagt dan : E20.- p.p. Voor meer info www.kunstklank.nl en tangotweeluik@vanhooijdonk.biz


---

Maandag 6 juli in 'Teatro Valle Tango':

Clases de Tango Especial

Tango-workshops voor gevorderden (vanaf 1 à 2 jaar ervaring) olv het Argentijnse danspaar Carolina Droller & Gabriel Guzman, hoofdrolspelers in de voorstelling.

15.00-16.30 uur 'Canyengue'
17.00-18.30 uur 'Barridas y Saccadas'
Inschrijving bij voorkeur per stel.
Prijs: 1 workshop E20 p.p., Voor beide workshops E32 p.p.. Reserveringen: tangotweeluik@vanhooijdonk.biz

Tango Salon 19.00 - 0.00 uur met DJ Gabriel Guzman

Entree E6,- . Vrij entree voor deelnemers workshop. Kaarten verkrijgbaar op 6 juli aan de kassa van het 'Teatro Valle Tango'. Voor meer info: www.kunstklank.nl


---

Woensdagmiddag 8 juli kinderprogramma:

Baile por niños pequeños

15.00 - 16.30 uur
Een vrolijke dansmiddag voor kinderen. Olv Carolina Droller en Gabriel Guzman, het danspaar dat één van de hoofdrollen speelt in de voorstelling 'Valle Tango'.

Er kunnen ongeveer 35 kinderen meedoen. Je kunt naar het 'Teatro Valle Tango' aan de Rembrandtweg 30 komen. Maar om zeker te zijn van een plaatsje op de dansvloer kun je het best even reserveren bij Anita: tangotweeluik@vanhooijdonk.biz

De middag kost E2,50. Je kunt betalen bij de kassa van het theater.

Als je meer info wilt over van alles van 'Valle Tango': www.kunstklank.nl


---

¿Hablas Español?

Vier middagen introductie- of probeerlessen Spaans

Op 4, 7, 9 en 11 juli kan iedereen die kennis wil maken met de eerste beginselen van het Spaans introductielessen volgen in het 'Teatro Valle Tango' aan de Rembrandtweg. Cursusleidster Carmen leert de deelnemers de eerste woorden en zinnen waarmee ze zich op weg kunnen begeven in de 'Mundo Nuevo'. De onderwerpen: 'Hola y adiós', 'Comer y beber', '¿Adónde va usted?'.

De lessen staan op zich zelf en zijn dus afzonderlijk te volgen. Dag & tijd : zaterdag 4, dinsdag 7, donderdag 9 en zaterdag 11 juli - 12.45 tot 14.00 uur

Inschrijving bedraagt E12, - p.p. per keer. Betaling aan de kassa van 'Teatro Valle Tango' Rembrandtweg 30.

Belangstellenden kunnen zich ter plekke aanmelden of vooraf reserveren: tangotweeluik@vanhooijdonk.biz
---

Degustación de vinos Argentinos

Zondag 5 juli en zaterdag 11 juli

Maak kennis met een aantal smakelijke Argentijnse wijnen die worden gepresenteerd en verkocht door 'Don Gus Vinos'. U kunt op zondag 5 en zaterdag 11 juli proeven van de heerlijkste wijnen. En als u een wijn treft die u bevalt kunt u die direct kopen.

U hoeft niet te reserveren. Loop gewoon binnen vanaf 16.30 uur. U bent dan tot 19.00 uur in de gelegenheid te proeven, en wellicht te kopen. De proeverij is gratis.

Adres: Teatro Valle Tango, Rembrandtweg 30, Noordwijk

Meer info : www.kunstklank.nl en www.dongusvinos.com

Taller de pintura

Dinsdag 7 en vrijdag 10 juli

Kunstenares Inez Köhler geeft twee schilderworkshops in 'Teatro Valle Tango'. Vanaf 4 juli t/m september heeft zij een grote expositie in het Palace Hotel. Tijdens Valle Tango exposeert zij ook op de 'Mercado Central'. Het thema van beide exposities is Zuid-Amerika: de Argentijnse Tango en Peruviaanse stijl.

Data en tijden: dinsdag 7 juli 15.00 - 16.30 uur
vrijdag 10 juli 12.30- 14.00 uur
Deelname aan de workshops bedraagt E 15,-. Voor informatie, reservering en betaling kunt u contact opnemen met Inez Köhler: info@art-inez.nl .

Voor meer info: www.art-inez.nl en www.kunstklank.nl


---- --