Ingezonden persbericht


Nederlander bereidt autovakantie grondig voor
Tweedehands caravan dit jaar erg populair op Marktplaats.nl

Emmeloord, 3 juli 2009 - Nederlanders vinden het heerlijk om met de auto op vakantie te gaan, blijkt uit onderzoek van de groep Auto's van Marktplaats.nl. De vakantieganger stapt zijn auto niet in voordat deze schoon is en er genoeg proviand is ingeslagen. Hoe ouder de Nederlander, hoe grondiger de voorbereiding.

Nederlanders genieten van een autovakantie en het geeft ze een gevoel van vrijheid, zo geven de 2.405 respondenten van het Marktplaats auto-onderzoek aan. Bijna 65 procent koopt van tevoren eten voor onderweg en zorgt voor muziek. Ruim de helft van de Marktplaats-gebruikers maakt de auto schoon voor vertrek en bijna 40 procent laat de auto ook nog keuren. Er zijn ook uitzonderingen: één op de tien respondenten stapt zonder voorbereiding de auto in en rijdt weg.

Tweedehands caravan in trek
De meeste mensen gaan dit jaar met de caravan weg, blijkt uit het onderzoek. "We zien dat terug in onze cijfers", vertelt Dick Gorris, Channel Manager Automotive van Marktplaats.nl. "Als we kijken naar het aantal bezoeken in de rubriek 'Caravans en Kamperen' in de afgelopen drie maanden zien we een stijging van ruim 35 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2008. Vorige maand werd deze rubriek bijna 90 miljoen keer bezocht. De zoekterm 'caravan' wordt momenteel het meest ingetypt."

Mannen pakken auto in
Mannen en vrouwen zijn eensgezind in hun voorbereiding van de autovakantie, afgezien van de vraag 'wie pakt de auto in?'. Ruim een derde van de mannen antwoordt hierop 'ikzelf natuurlijk'. Slechts 16 procent van de vrouwen neemt deze taak op zich. De rest pakt gezamenlijk in.

Ergernis kaartlezen verleden tijd
Hoewel Nederlanders genieten van de autovakantie, is deze niet geheel ergernisvrij. Grootste bron van ergernis, voor bijna 40 procent van de respondenten, is de file. Ook pech onderweg is vervelend, vindt bijna een kwart van de mensen. Met navigatie in 60 procent van de auto's behoren klassieke ergernissen door verkeerd rijden en kaartlezen tot het verleden (resp. slechts 7,9 en 2,1 procent).

Ouderen zoeken zekerheid
Met de leeftijd komt ook de behoefte aan zekerheid. Op de stelling 'Ik bereid me altijd goed voor op vakantie en pluis de reisgids van tevoren uit' antwoordt ruim 70 procent van de 65-plussers bevestigend. Van de Marktplaats-gebruikers tussen 18 tot 24 jaar is minder dan de helft het hier mee eens. Driekwart van deze groep herkent zich dan ook in de stelling 'ik vind het leuk om nog niet precies te weten wat we gaan doen'.

Over Marktplaats.nl
Marktplaats.nl, opgericht in 1999, was in Nederland een van de eerste websites die zich volledig richtte op rubrieksadvertenties. Sinds de oprichting is de onderneming uitgegroeid tot de populairste website op dit gebied in Nederland met een nog altijd groeiende klantenbasis van particulieren en kleine bedrijven. Per dag worden er meer dan 250.000 nieuwe advertenties op de website geplaatst, van kleding en verzamelobjecten tot auto's en diensten. De onderneming maakt sinds november 2004 onderdeel uit van eBay. Marktplaats is gevestigd in Emmeloord. Kijk voor meer informatie op: www.marktplaats.nl.




Ingezonden persbericht