Ingezonden persbericht


Yksi Winkel blijft open

Yksi Winkel in het voormalige Kantongerecht in Eindhoven blijft open, ondanks de onzekere situatie rond het Designhuis. De onafhankelijke designwinkel met een collectie ontwerpen van Nederlandse bodem zal gedurende de maand juli geopend zijn van van dinsdag tot en met zaterdag van 11.00-18.00 uur. Ook de tentoonstellingsruimte Yksi Expo blijft geopend.

Tegelijk met het Designhuis opende Yksi, voorheen als galerie gehuisvest aan de Havenstraat, in oktober 2007 een nieuwe designwinkel in het vroegere Kantongerecht tussen het Stadhuis van Eindhoven en het Stratumseind. Yksi Winkel biedt een brede en uitgebalanceerde collectie meubels en accessoires van Nederlandse makelij. De ontwerpen zijn onder andere van bekende merken en labels zoals Makkum/Tichelaar, Goods en Moooi, maar ook van zelfstandig ontwerpers als Richard Hutten, Miriam van der Lubbe & Niels van Eijk en vanzelfsprekend van Yksi Ontwerp. Yksi Winkel bestaat daarnaast ook als onlineshop (www.yksi.nl).

Naast Yksi Winkel blijft ook Yksi Expo geopend, met eigenzinnige tentoonstellingen. Vanaf 8 juli zal er een nieuwe tentoonstelling te zien zijn.

Yksi Ontwerp, gevestigd aan de Stratumsedijk, heeft naast het vele ontwerpen in opdracht een interessante en vernieuwende eigen collectie van meubels, accessoires en andere objecten opgebouwd. Qua stijl sober en ingetogen, zonder al te veel uitbundigheid en overdadige decoraties. De vormgeving is telkens verrassend, fris maar tegelijkertijd ook tijdloos, en ingegeven door een voortdurende zoektocht naar nieuwe combinaties van materialen, vormen en productiemethoden.


Noot voor redacties