Oranjewoud


ICT-bedrijf PSMS en Oranjewoud ondertekenen samenwerkingsovereenkomst

Almere, 23 juni 2009 - PSMS en Oranjewoud gaan actief met elkaar samenwerken om gemeenten, nutsbedrijven en aannemers meer grip te laten krijgen op de werkzaamheden die in de openbare ruimte plaatsvinden.

Almere, 23 juni 2009 - PSMS en Oranjewoud gaan actief met elkaar samenwerken om gemeenten, nutsbedrijven en aannemers meer grip te laten krijgen op de werkzaamheden die in de openbare ruimte plaatsvinden.

Samenwerking biedt totaalpakket
De samenwerking komt voort uit de behoefte van beide bedrijven om aan gemeenten een totaaloplossing te bieden voor het beheren van de openbare ruimte. De GBI software van Oranjewoud sluit perfect aan op het informatiesysteem MOOR van PSMS. Door de producten en diensten van PSMS en Oranjewoud te bundelen ontstaat een breed pakket voor het beheren van de openbare ruimte, van planning en budgettering tot en met uitvoering en handhaving.

PSMS en MOOR
Het product Meldpunt Opbrekingen Openbare Ruimte is een informatiesysteem dat door gemeenten, nutsbedrijven en grondroerders wordt gebruikt.
De kern van het systeem is gericht op het melden, registreren en administratief afhandelen van werkzaamheden in de openbare ruimte. Met de invoering van MOOR weten betrokkenen precies waar gewerkt wordt. MOOR is inmiddels met succes ingevoerd in grote en kleine gemeenten in Nederland, zoals Amsterdam, Delft, Purmerend, Zoetermeer, Sneek en Diemen. De komende maanden gaan een flink aantal nieuwe gemeenten aangesloten worden op het systeem. Nagenoeg alle grote nutsbedrijven zijn reeds op MOOR aangesloten en steunen een breder gebruik van de oplossing actief.

Oranjewoud en GBI
Advies- en ingenieursbureau Oranjewoud is actief op het gebied van ingenieurs- en adviesdiensten. De organisatie is leverancier van kwalitatief hoogwaardige diensten op het brede terrein van infrastructuur, stedelijke ontwikkeling, bouw, natuur en landschap, milieu en veiligheid, vastgoedzaken en sport- en vrijetijdsvoorzieningen. Oranjewoud is met haar GBI productlijn marktleider op het gebied van informatiesystemen voor het beheer van de openbare ruimte. Inmiddels maken 185 organisaties gebruik van GBI. De ontwikkeling van GBI wordt aangestuurd door de onafhankelijke Gebruikersvereniging Oranjewoud (GVOW), waar 115 organisaties lid van zijn. De GVOW ondersteunt de samenwerking met PSMS van harte.