Gemeente Ede

Nummer 120 / Ede, 03 juli 2009

Loco-burgemeester Van de Pol reikt Koninklijke onderscheiding uit aan inwoner Ede
De heer J.P. van Slooten Lid in de Orde van Oranje Nassau

De heer J.P. (Jules) van Slooten (59) uit Ede is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.
Loco-burgemeester Simon van de Pol van Ede heeft hem vrijdag 3 juli 2009 de versierselen opgespeld die, horen bij deze Koninklijke onderscheiding.

De uitreiking van de onderscheiding gebeurde tijdens de jaarlijkse vrijwilligersdag van Buurtcentrum De Maanen ter afsluiting van het seizoen.
De heer van Slooten heeft zich langdurig als vrijwilliger ingezet op het terrein van buurthuiswerk en op maatschappelijk terrein. Zijn verdiensten hebben een uitstraling naar de lokale samenleving.

Buurthuis De Maanen
De heer Van Slooten heeft ruim 30 jaar bijzondere verdiensten op maatschappelijk terrein. Vanaf 1978 was hij als vrijwilliger actief in buurtcentrum De Meerpaal in Ede-Zuid en sinds 1983 is hij vrijwilliger in buurthuis De Maanen in de Edese wijk Maandereng.

Speeltuin
Daarnaast was de heer Van Slooten in het verleden een periode van tien jaar secretaris van een speeltuinvereniging in Ede-Zuid en tevens lid van de Belangen- en Huurdersvereniging Ede-Zuid. Momenteel is hij opnieuw actief voor de speeltuinvereniging, nu als interim-voorzitter.

Ook heeft de heer Van Slooten zich 26 jaar lang ingezet als coördinator voor de collecte van Jantje Beton in de gemeente Ede.