Politie Amsterdam-Amstelland

FIETSCONTROLEACTIE IN AMSTELVEEN NOORD (25-06-2009) In Amstelveen Noord houdt de politie zaterdag 4 juli een controleactie voor fietsen. Iedereen die op een fiets rijdt die kenmerken vertoont van een gestolen fiets kan gecontroleerd worden. Eventueel moet de fiets mee voor nader onderzoek aan het bureau.

Jaarlijks worden er in de regio Amsterdam-Amstelland zo'n 50.000 stadsfietsen gestolen. Dat is 8% van het totaal aantal fietsen in de regio. Vandaar dat de politie, in samenwerking met de gemeente Amsterdam, Amstelveen en het openbaar ministerie, hard werkt om dit percentage te laten dalen. Dat gebeurt in nauwe samenwerking met fietsfabrikanten, de Fietsersbond, Bovag, RAI, fietswinkels, slotenfabrikanten, verzekeraars en natuurlijk de fietsers.

U kunt zelf het volgende doen:


- Zorg dat u weet welke kenmerken uw fiets heeft;
- Als uw fiets geen unieke kenmerken heeft laat 'm dan voorzien van een graveercode;

- Koop geen fiets op de openbare weg: Wellicht maakt u zich schuldig aan heling, dit is een misdrijf en levert een strafblad op.;
- Bel meteen 112 als u een fietsendief op heterdaad betrapt;
- Check als u een tweedehands fiets koopt of er aangifte van diefstal is gedaan. Koop de fiets niet als de verkoper geen aankoopbewijs wil geven.


____________________