Vlaamse Overheid

voltooid dan voorzien

Werkzaamheden A8 een week vroeger voltooid dan voorzien

Vlaamse overheid

donderdag 2 juli 2009

De aannemer die het wegdek van de A8 tussen Lembeek en de grens met het Waalse gewest vernieuwt, heeft zijn taak een week vroeger voltooid dan oorspronkelijk voorzien was. De A8 zal daardoor op 4 juli al helemaal vrij zijn voor het verkeer. De oorspronkelijke einddatum was 12 juli. Vanaf donderdagochtend (2 juli) gaan alle rijstroken in de richting van Doornik al open. In de richting van Brussel moeten vrijdag de signalisatie en de tijdelijke veiligheidsstootbanden nog verwijderd worden. Vanaf zaterdag kan ook het verkeer in die richting twee rijstroken gebruiken.

De werkzaamheden op de A8 startten op 10 juni. De betonverharding van het wegdek werd hersteld, en er werd een laag geluidsarm asfalt op aangelegd, om de geluidshinder in de omgeving van de A8 te verminderen en om de levensduur van de wegverharding te verlengen.

De werkzaamheden werden uitgevoerd door de aannemer Betonac. De kostprijs van de werkzaamheden bedraagt 1.540.000 euro (incl. btw).

Het komende weekend wordt er wel nog gewerkt op de ring om Brussel, meerbepaald op de buitenring tussen Drogenbos en de grens met het Waalse Gewest. Wie dan van Vlaanderen naar Wallonië rijdt, vermijdt best de binnenring (richting Charleroi/Bergen) en neemt best de binnenring (via Zaventem/Luik/Namen). Vorig weekend werd daar ook al gewerkt. Toen bleef de verwachte hinder uit, vermoedelijk omdat veel weggebruikers toen de aanbevolen route via de binnenring gevolgd hebben.

Voor meer persinformatie kunt u terecht bij:

Anton De Coster, communicatieverantwoordelijke Tel: 02 257 23 11
Fax: 02 257 23 80
E-mail: wegen.vlaamsbrabant@vlaanderen.be