Ingezonden persbericht

Kaartverkoop Leidse Museumnacht boven verwachting

Het gaat hard met de kaartverkoop voor de eerste Leidse Museumnacht op zaterdag 4 juli aanstaande. Er zijn in de voorverkoop nu al enkele honderden kaarten meer verkocht dan verwacht. In totaal worden er nu rond de 3000 bezoekers verwacht.

De organisatie vermoedt dat het succes te maken heeft met het feit dat de Museumnacht enthousiast ontvangen is door zowel studenten als Leidse bevolking. Iedereen informeerde elkaar en daarbij hielp de promotiefilm goed. Veel Leidenaren en studenten willen graag bij deze eerste nacht aanwezig zijn, zo blijkt uit de voorverkoop.

Er zijn nog een aantal nieuwe programmaonderdelen bijgekomen. Zo zal de Leidse DJ Koen Lebens in Stedelijk Museum De Lakenhal tussen de werken van Rembrandt draaien en kunnen stelletjes zich er voor één avond laten trouwen door weddingplanners Kuiper & Berbee. Natuurlijk speelt ook mee dat het zeldzame, eerste Nederlandse Neanderthaler-schedelfragment te zien zal zijn in het Rijksmuseum van Oudheden.

De avond bestaat uit meer dan 100 verschillende optredens van bands, dj's en workshops in de zeven deelnemende musea. Er varen museumboten door de Leidse grachten en de Hortus botanicus wordt omgetoverd tot een openluchtbioscoop waar korte Nederlandse films getoond zullen worden. Om de nacht af te sluiten is er een afterparty in Danssalon InCasa.

Kaarten zijn voorlopig nog beschikbaar via de website www.museumnachtleiden.nl en via de deelnemende musea. Ook op de avond zelf kunnen nog kaarten worden gekocht bij de musea, maar wie wil het risico nemen om deze eerste Leidse Museumnacht te missen?

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht