Nederlandse Moslim Omroep
P E R S B E R I C H T
De 7e Hemel op Radio5
NMO
Zaterdag 4 juli 2009 van 17:00 - 18:00 uur.
Special over de King of Pop: Michael Jackson
Presentatie: Abdellah Dami

Docu-special over de late, great Michael Jackson in Zevende Hemel

De grootste revolutionair in de popgeschiedenis. Dat is Michael Jackson. Met zijn magistrale stem wist hij de harten van miljarden fans te beroeren en te veroveren. Als een ware virtuoos in de danswereld herdefinieerde hij begrippen als locking, popping en moonwalking. Zijn live optredens zijn dé hoogtepunten van alle arena's waar zijn baanbrekende lyrics te horen waren. Hoe hij zijn fans in extase wist te brengen blijft zijn mysterieuze talent en een heus waarmerk van het fenomeen dat Michael Jackson heet. Zijn muziek, niet eens 50 jaar oud, is klassiek, tijdloos. Spijtig, zoals we gezien hebben, is deze glorieuze persoon dat zelf niet.

De legende overleed afgelopen week, tot enorm verdriet van een heel legioen aan fans en muziekliefhebbers. Michael Jackson is een begrip die gedeeld wordt door meerdere generaties. Een plaatsloos begrip bovendien. Overal en altijd verbindt Michael Jackson, zelfs na zijn dood, de mensen op straat In een concert van de stilte, brengt de dood van MJ mensen collectief alsnog tot een extase van herinnering.

Want het leven van de King of Pop is zeker herinneringswaardig. Met zulke momenten als de beruchte rechtspraken, is Michael's geschiedenis fascinerend op zijn minst. Ook roepen die vragen op. Wat voor leven heeft Michael nu eigenlijk geleid? Hoe beleefde de pop-icoon die enorme roem?

Daarom staan we in "De 7e Hemel" stil bij het leven en de dood van Michael Jackson, met speciale aandacht aan zijn laatste momenten. Presentator Abdellah Dami neemt je in een docu-special mee naar de meest bepalende momenten in zijn leven en zijn hoogtepunten als artiest. Met een compilatie van zijn mooiste hits en een terugblik op de ups en downs, is dit een special die je zeker niet kunt missen. Bovendien reflecteren ook Pierre Papa (ex-DJ 3FM) en de spraakmakende rapper Salah Edin op MJ's levensloop. Wat vinden zij van Michael's situatie en hoe denken ze dat die heeft bijgedragen aan zijn perikelen in latere jaren? Wat is nu het geheim van zijn succes?

Michael Jackson kondigde voor zijn dood aan op wereldtour te gaan. Zijn eerste podium is zaterdag 4 juli "De 7e Hemel". Who's bad?



Nederlandse Moslim Omroep