Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

BLACK EYED PEAS OP TMF AWARDS FESTIVAL

TEVENS OPTREDENS VAN O.A. DE JEUGD VAN TEGENWOORDIG, VANVELZEN, ELIZE & CHUCKIE

KAARTVERKOOP START OP ZATERDAG 4 APRIL A.S.

Amsterdam, 30 maart 2009

In samenwerking met AT Events en YOUR WORLD, Rotterdam Europese Jongerenhoofdstad 2009, organiseert TMF op 4 juli 2009 de 13e editie van de TMF Awards op drie verschillende podia onder de Erasmusbrug in Rotterdam. Hoewel een deel van de line-up voorlopig nog strikt geheim wordt gehouden, maakt TMF vandaag de eerste namen bekend. Naast de Black Eyed Peas zijn dit De Jeugd van Tegenwoordig, VanVelzen, eliZe en Chuckie. De Amerikaanse hiphopband Black Eyed Peas is volledig terug van weggeweest en op 9 juni a.s. wordt hun nieuwe studio album The E.N.D. gereleased. Boom Boom Pow is de eerste single van dit album. De band ontstaat in 1995 als de schoolvrienden Will.i.am en Apl.de.Ap gaan samenwerken met Taboo. Het debuutalbum van het drietal verschijnt in 1998 en heet Behind The Front. Twee jaar later komt Bridging The Gap uit. De albums van The Black Eyed Peas ontvangen positieve kritieken maar een doorbaak blijft uit.

Hier komt verandering in als achtergrondzangeres Kim Hill de groep in 2000 verlaat en wordt vervangen door Fergie. Zij is voor het eerste te horen op het album Elephunk uit 2003. Hits

De single Where Is The Love? wordt wereldwijd een grote hit en ook Hey Mama en Let's Get It Started doen het goed in de hitlijsten. Het tweede album met Fergie in de gelederen verschijnt in 2005 en heet Monkey Business. De cd is wederom een verzameling aanstekelijke r&b nummers zoals Don't Phunk With My Heart, My Humps en Pump It. Samen met de Braziliaanse muzikant Sergio Mendes scoren The Black Eyed Peas in 2006 een hit met Mas Que Nada. In Nederland bereikt het nummer zelfs de nummer 1 positie. Na dit succes besluit Fergie om een soloalbum uit te brengen. Rapper Wil.I.Am werkt onder andere samen met de Pussycat Dolls, Kelis en Busta Rhymes. De Black Eyed Peas zullen naast De Jeugd van Tegenwoordig, VanVelzen en Chuckie een volledige live-show van minimaal drie kwartier verzorgen op de Main Stage van TMF Awards Festival. TMF Dance Stage en TMF Pure Stage
Zangeres eliZe, Vato Gonzales, Sunnery James & Ryan Marciano, Hardwell, Quintino, DJ Patrick en Amir Charles maken hun opwachting op TMF Dance Stage by Hollywood Music Hall Rotterdam. Op TMF Pure Stage by Topnotch staan DIO & Friends, Kempi, Darryl & Sjaak, theFringe, the Flexican, Winne en Jayh.

De namen van andere acts worden op een later tijdstip bekend gemaakt.

Kaartverkoop TMF Awards Festival
De kaartverkoop gaat zaterdag 4 april om 10.00 uur van start via www.tmfawards.nl. Kaarten kosten E 27,50 per stuk. Alle voorgaande edities van de TMF Awards waren in zeer korte tijd uitverkocht.

www.tmfawards.nl


- EINDE BERICHT -