Gemeente Eersel


Nieuwe attracties en vrijkaartjes op de Eerselse kermis

Gratis ritten voor basisschoolkinderen

De kermis van Eersel staat weer voor de deur. Net als voorgaande jaren ontvangen alle Eerselse kinderen, via de scholen, weer twee gratis muntjes die ze kunnen inleveren voor een ritje in één van de attracties.

Ook krijgen alle Eerselse kinderen van de basisscholen een deelnemerskaart om mee te doen aan de loterij âgratis kermisvierenâ op maandag of dinsdag. De kaart moet, voorzien van naam en adres, op zaterdag 4 juli tussen 15.00 en 16.00 uur worden ingeleverd in een daarvoor bestemde bus op het plein voor het gemeentehuis. Kaarten die voor dit tijdstip worden ingeleverd kunnen niet meedoen aan de loterij.

Â

Strippenkaart

Wethouder Jos Heezemans zal tijdens de opening 5 kaarten trekken. Zorg dat de kinderen hier bij zijn, de winnaars moeten namelijk persoonlijk aanwezig zijn. Deze winnaars ontvangen een strippenkaart voor een gratis rit in alle op de kermis aanwezige attracties. Met de gewonnen strippenkaart kunnen ze een keertje schieten en touwtje trekken, naar de gebakkraam en snoepkraam voor een gratis oliebol en zuurstok. Ten slotte kunnen ze ook nog iets drinken bij een van de horecabedrijven.

Â

Kinderen uit Eersel die ergens anders op een basisschool zitten komen ook voor de muntjes en deelnemerskaarten in aanmerking. De ouders van deze kinderen kunnen de muntjes en kaarten op vrijdag 3 juli tussen 9.00 en 12.00 uur bij de receptie van het gemeentehuis afhalen.

Â

De gemeente, de horecaondernemers en de kermisexploitanten willen met deze actie de kermis op een bijzondere manier onder de aandacht brengen.

De muntjes kunnen uitsluitend worden ingewisseld op zaterdagmiddag 4 juli tussen 16.00 en 20.00 uur. Dit gratis ritje is onderdeel van de openingsfestiviteiten van de kermis die van zaterdag 4 juli tot en met dinsdag 7 juli
duurt. Â
Â
Â
Â

Â

Feestelijke opening

Het programma van zaterdag 4 juli ziet er als volgt uit:


- tussen 15.00 en 15.45 uur worden alle kinderen uitgenodigd om zich te verzamelen voor het gemeentehuis. De ingevulde deelnemerskaart wordt ingeleverd en aan de aanwezige kinderen worden met helium gevulde ballonnen uitgereikt.

Vervolgens wordt in optocht (kinderen en kermisexploitanten) naar het kermisterrein op de Markt getrokken onder muzikale begeleiding van de Sambaband.


- 16.00 uur: bekendmaking van de prijswinnaars en uitreiking van de deelnemerskaart


- 16.10 uur: opening van de kermis met medewerking van Flappelientjes Kindershow.

Â

Deze festiviteiten worden mogelijk gemaakt dankzij de bijdrage van de kermisexploitanten en de horeca-ondernemers op-en rondom de markt.

Nieuwe attracties

Ook dit jaar zijn er twee nieuwe attracties op de kermis van Eersel te bewonderen. Bent u nieuwsgierig geworden naar deze attracties ? Breng dan een bezoek aan de kermis in Eersel !

Â