Ingezonden persbericht


Persbericht

4 juli 2009

360 presents Sinner DC live

Sinner DC zijn supersterren in wording. Deze zwitserse electronicaband heeft met hun in 2009 verschenen LP "Crystallized" een serieuze kanditaat voor album van het jaar in de strijd gegooid. Het is reeds hun vierde album, en de progressie die deze band met elke plaat maakt is adembenemend. Om hun sound te omschrijven, komen al snel namen als M83, Depeche Mode en zelfs Underworld boven water. Emo-pop van de bovenste plank, muziek met diepgang en drive.

De drie leden van Sinner DC, Steve Mamey, Julien Amey en Manuel Bravo, creëren hun unieke, gelaagde sound met hulp van live drumming, zang die direct naar de achterste uithoeken van je hersenpan lijkt te kruipen, real-time sampling en een muur van synth-geluiden. Ondersteund door het videowerk van kunstenaares Alexia Turlin wordt je zo op een reis door het muziekale universum van dit trio uit Geneve meegezogen. Het is zeldzaam dat indie-pop en dansbare electronica op een zo vakkundige manier met elkaar verweven worden. Mede door hun brilliante melodielijnen heeft Sinner DC dus ook een groot crossover-potentieel. Hun optreden op 360 in Trouw Amsterdam is tevens het eerste op nederlandse bodem. Redenen genoeg om deze spannende act van dichtbij mee te maken!

Verder wordt de avond natuurlijk door het dj-duo 360 zelf gehost. Nuno dos Santos en Patrice Bäumel hebben in de afgelopen jaren een van de meest progressieve dansavonden van Nederland opgebouwd. 360 staat voor openheid naar alle kanten, experimenteerdrift, het verkennen en verleggen van muziekale grensen en het afbreken van tradities in een vaak wat conservatieve dancescene. Een speciale setup in de dj-booth maakt het mogelijk dat beide dj's samen op hetzelfde moment kunnen spelen en er een heuse interactie ontstaat waar platen en speciaal door hun ontworpen effecten voor unieke momenten op de dansvloer zorgen. Kortom, het gaat altijd los.

Via hun inmiddels haast legendarische podcastserie hebben 360 inmiddels een groot aantal fans in heel Nederland. Elke maand worden liefhebbers van vooruitstrevende electronische dansmuziek op een uur van de beste tracks van het moment getracteerd. Traditiegetrouw heeft 360 ook altijd een stuk of 100 cd's voor hun fans op het feest zelf klaarliggen.

De 360-avonden zijn altijd drukbezocht, het is daarom aan te raden voor alle liefhebbers om vroeg te komen en gebruik te maken van de voorverkoop. Vanaf 22:00 staan de deuren van Trouw open en wordt de muziekale warm-up met veel aandacht verzorgd. The early bird catches the worm!

----------

Flyer 360 Juni:
http://www.wilddayshub.com/360/images/mugshot.jpg

Partyshots 360 May 2nd by Resident Advisor:
http://www.residentadvisor.net/photo-gallery.aspx?set=6929

Listen to Sinner DC:
http://www.youtube.com/watch?v=fi4gROuufL8

Monthly 360 podcast for download:
http://www.wilddayshub.com/audio/360mei2009mix.zip