Ingezonden persbericht


persbericht

Kunst4Kids
De verkooptentoonstelling alleen voor kinderen

Vanaf 4 juli 2009

Tijdens de feestelijke jubileumviering op zaterdag 4 juli opent directeur Sjarel Ex samen met de aanwezige kinderen de tentoonstelling Kunst4Kids. Museum Boijmans Van Beuningen organiseert voor de vijfde keer een verkooptentoonstelling speciaal voor kinderen. De komende dagen worden de ingelijste zeefdrukken opgehangen in de Kunst Studio.

Van 4 tot en met 19 juli toont Museum Boijmans Van Beuningen tientallen zeefdrukken in een beperkte oplage van gerenommeerde kunstenaars. Kinderen kunnen de tentoonstelling bezoeken en de kunstwerken uitkiezen voor 30 per stuk. Alle werken zijn genummerd en gesigneerd, maar de namen worden in de tentoonstelling niet apart bij de zeefdrukken vermeld. Zo worden de kinderen niet beïnvloed door bekende namen, maar kiezen zij op basis van hun eigen overwegingen en voorkeuren.
De gekozen zeefdruk wordt gelijk na het uitzoeken afgerekend en meegenomen (maximaal twee werken per kind). Eerdere edities van verkooptentoonstellingen waren steeds een groot succes, waarbij vele honderden kinderen besloten tot de eerste kunstaankoop van hun leven.

Opening
Journalisten en fotografen zijn van harte welkom om de opening bij te wonen. De feestelijke opening vindt plaats om 11.30 uur. Graag aanmelden via afdeling Marketing en communicatie, telefoon 010 ­ 44.19.561 of svdongen@boijmans.nl.

Deelnemende kunstenaars
Karin Arink, Marjolein van den Assem, Carel Blotkamp, Robbie Cornelissen, Ronald Cornelissen, Karin van Dam, Paul van der Eerden, Peter Feiler, Helen Frik, Fons Haagmans, Rosemin Hendriks, Henri Jacobs, Erik van Lieshout, Joep van Lieshout, Paul Nassenstein, Paul Noble, Mai van Oers, Johan van Oord, Olphaert den Otter, Sef Peeters, Gerard Polhuis, Ewoud van Rijn, Marc Ruygrok, Roland Sips, Roland Sohier, Lily van der Stokker, Ronald Versloot, Luuk Wilmering, Hans de Wit, Sylvie Zijlmans.

Praktische informatie Kunst4Kids
Zaterdag 4 juli Feestelijke opening om 11.30 uur Zaterdag 4 t/m 19 juli Verkooptentoonstelling voor kinderen (`s maandag gesloten) Leeftijd De tentoonstelling is voor kinderen van vijf tot en met achttien jaar. Ouders en grootouders verblijven elders in het museum. Entreekosten Kunst4Kids is gratis toegankelijk voor kinderen. Begeleiders hebben gratis toegang tot de tentoonstellingen in de Van der Vormgalerij, de Kunst Studio en het Prentenkabinet.

160 jaar verzamelen
Met de verkooptentoonstelling wil het museum kinderen kennis laten maken met kunst, een eigen smaak laten ontwikkelen en hen in de gelegenheid stellen zelf een verzameling aan te leggen. Museum Boijmans Van Beuningen heeft zijn bestaan te danken aan verzamelaars. Precies honderdzestig jaar geleden opende het museum zijn deuren en toonde voor het eerst de verzameling van de jurist F.J.O. Boijmans. Het museum viert zijn 160ste verjaardag op zaterdag 4 juli 2009 (programma: boijmans.nl).

Museum Boijmans Van Beuningen is voor kinderen tot en met 18 jaar altijd gratis toegankelijk.



Ingezonden persbericht