Gemeente Alkmaar


Aan de redactie

Alkmaar, datum 2009

PERSBERICHT

Bouw eerste fase Schelphoek eindelijk van start Trossen los voor nieuwbouw De Havenmeester

Alkmaar - Op zaterdag 4 juli 2009 wordt het officiële startsein gegeven voor de bouw van appartementencomplex De Havenmeester, de eerste fase van de nieuwe wijk Schelphoek. Kopers en leden van B&W: wethouders Nico Alsemgeest en Simon Binnendijk, zullen gezamenlijk het zeil hijsen als symbool voor de start van de bouw.

Het heeft even geduurd, maar de bouw van de Schelphoek gaat beginnen. De kredietcrisis heeft een behoorlijke dip in de huizenmarkt teweeggebracht. Private en publieke partijen zijn nu samen tot een pakket van maatregelen en garanties gekomen dat meer zekerheid aan kopers biedt. Hierdoor is er meer vertrouwen in de toekomst. Samen met de reeds verkochte appartementen is er voldoende draagkracht ontstaan om de bouw te starten. Tot vreugde van projectontwikkelaar De Eendragt.

Verkoopbijeenkomst Op zaterdag 4 juli vindt, na het officiële startsein, een verkoopmanifestatie plaats van 11.30 tot 14.00 uur in de Zoutziederij De Eendragt, naast de bouwplaats. Er worden dan tevens plannen gepresenteerd van de volgende fase van Schelphoek: De Baaivanger. Dit project bestaat uit 29 riante stadswoningen.

De Havenmeester omvat 86 appartementen, twee liften, een begane grond bestemd voor commerciële ruimtes en een inpandige parkeergarage. Het complex kent een grote diversiteit aan appartementen, die alle voorzien zijn van een riante buitenruimte. Bij de afwerking is veel oog voor detail en kwaliteit. Alle woningen zijn ruim van opzet en voorzien van alle hedendaagse gemakken. Bijzonder aan het plan is de passantenhaven die voor de deur van het complex wordt aangelegd. Met de binnenstad op loopafstand wordt De Havenmeester een levendige plek om te wonen.

Verkopende makelaars zijn Kuijs Reinder Kakes, Bregman en VLIEG. Het project is ontwikkeld door De Eendragt cv, een combinatie van Woonwaard Noord-Kennemerland en bouwbedrijven Tervoort Egmond en Van der Gragt Assendelft.


Noot voor de redactie (