Gemeente Tilburg

I
Nummer
2009278CS
Datum
3 juli 2009

Concernstaf
Gemeentelijke Onderscheiding

Tilburg Trofee voor de 125-jarige Bierbrouwerij Koningshoeven (La Trappe), verbonden aan de Cisterciënzer Abdij O.L.V. van Koningshoeven.

E M B A R G O TOT ZATERDAG 4 JULI 2009, 12.00 UUR

Naam Bierbrouwerij Koningshoeven (La Trappe)
adres Eindhovenseweg 3, Berkel-Enschot
soort onderscheiding Tilburg Trofee
uitreiking door J. Möller, wethouder van Tilburg
plaats/ tijd Tijdens een feestelijke bijeenkomst in de brouwerij van het kloostercomplex. Aanvang bijeenkomst 12.00 uur.

Bijzonderheden:
Speciaal voor dit bijzondere jubileum van Nederlands enige trappistenbrouwerij is La Trappe 'Isidor' ontwikkeld. Dit bier is vernoemd naar broeder Isidorus, de eerste brouwer van de abdij Koningshoeven.
Op zaterdag 4 juli wordt het eerste vat Isidor aangeslagen door de ambassadeur van Oeganda, mevrouw Blaak. De opbrengst van het jubileumbier zal volledig ten goede komen aan de uit Kenia gevluchte dochtercommuniteit van Koningshoeven, die in Oeganda een nieuw klooster bouwt en nieuwe bronnen van inkomsten zoekt. De brouwerij en de abdij hebben een belangrijke bijdrage geleverd aan het scheppen van werkgelegenheid in de stad alsmede aan de naamsbekendheid van Tilburg: trappistenbier van La Trappe is in het gehele land een begrip.
De gemeente Tilburg kent de Tilburg Trofee toe als ereblijk uit waardering voor de activiteiten van de brouwerij en uit respect voor de lange en historische banden met de kloostergemeenschap van de abdij van O.L.V. van Koningshoeven.

Contactpersoon:
Guus Vinkesteijn, kabinet burgemeester, telefoon 013 - 542 90 15