Gemeente Heerenveen


---


---

Oudehaske: brand op Ecopark de Wierde

Even na 17.00 uur (op vrijdag 3 juli) werd de melding gemaakt van brand bij Ecopark de Wierde te Oudehaske. Om tien voor zes werd de melding opgeschaald naar middelbrand waarbij de gezamenlijke hulpdiensten (brandweer, geneeskundige hulpdiensten en politie) en de gemeente de coördinatie in handen hebben. Op dat moment was het impact en de duur van de brand onduidelijk. Daarom is er opgeschaald.

De brand is ontstaan in het betonnen deel op het terrein van De Wierde. In dit deel ligt grof huishoudelijk afval zoals matrassen, banken en vloerbedekking. Op dat moment was daar niemand aan het werk.
In het gebied ten oosten van Ecopark de Wierde waar de rook zichtbaar en merkbaar was zijn meerdere metingen verricht. Uit deze metingen is gebleken dat er geen gevaar voor de volksgezondheid was. Uit voorzorg werden bewoners van een deel van de Leeuwarderstraatweg door de politie opgeroepen ramen en deuren gesloten te houden. Rond half negen konden de ramen en deuren weer open.
Dit persbericht is opgesteld in samenwerking met de gemeente Skarsterlân, gemeente Heerenveen en de voorlichting van de hulpdiensten opgesteld.


---