Politie Gelderland-Zuid

Beginnend bestuurder in de fout

Beneden-Leeuwen, 04-07-2009 o Vrijdagnacht, omstreeks 03.00 uur kreeg de politie een melding dat bewoners van de Tesstraat in Beneden-Leeuwen een auto hard hoorden rijden en kort daarna een harde klap hadden gehoord. Agenten zijn direct ter plaatse gegaan. Zij hebben een 22-jarige man uit Beneden-Leeuwen aangehouden voor het rijden onder invloed.

Ter plaatse zagen de agenten op de kruising van de Tesstraat met de Trambaan een auto in een voortuin staan. Echter, de bestuurder en eventuele inzittenden waren nergens te bekennen. Naar aanleiding van het kenteken konden de agenten de eigenaar vinden, maar bij zijn huis aangekomen bleek er niemand thuis. Daarop gingen zij terug naar de auto, waar de bestuurder van de auto inmiddels was teruggekeerd. De agenten vermoedden dat de bestuurder gedronken had en hielden hem aan.

Op het bureau blies de bestuurder van de auto, een 22-jarige man uit Beneden-Leeuwen, 350 ug/l. Omdat hij een beginnend bestuurder is, werd hierop zijn rijbewijs ingevorderd. Bij beginnende bestuurders is een maximum van 88 ug/l toegestaan. Daarnaast kreeg hij een rijverbod van 4 uur. De man kon later die nacht weer naar huis.

(15)

Laatst gewijzigd 04-07-2009 11:13 | © Regio Gelderland-Zuid |