Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Breda, 04-07-2009

Politie houdt twee verdachten van woninginbraak Prinsenbeek aan

PRINSENBEEK: De politie heeft vrijdagavond kort voor 21.00 uur twee mannen uit Breda (beide 34 jaar) aangehouden. Zij worden verdacht van een inbraak zondagavond in een woning aan Vianendreef. Daarbij zag een oplettende buurtbewoonster twee mannen in een auto die zich verdacht gedroegen. Ze noteerde het kenteken van de auto en belde de politie. Die stelde een onderzoek in. Agenten in burger van het speciale team dat zich in Breda en omgeving richt op onder meer woning- en
auto-inbraken, zag het tweetal in de bewuste auto rijden op de Markt en arresteerden de mannen. Ze zijn voor verder onderzoek in
verzekering gesteld, vermoedelijk worden ze maandag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Breda. De politie bekijkt of het tweetal ook betrokken is bij recente andere inbraken in de regio.

Agenten hebben 'relaxte' horecadienst achter de rug

BREDA: De agenten die waren belast met het horecatoezicht
vrijdagavond- en nacht in de Bredase binnenstad, hebben een 'relaxte' dienst achter de rug. Het was vooral in het begin van hun dienst druk op de terrassen. Er werden twee aanhoudingen verricht. Een 17-jarige Bredanaar sloeg een andere stapper en een 18-jarige man uit Oosterhout had een zakje harddrugs bij zich en gaf ook een valse naam op. Ook werden acht bekeuringen uitgeschreven, vooral wegens wildplassen.

Bredanaar aangehouden wegens bedreiging en mishandeling

BREDA: Een 34-jarige man uit Breda is vrijdagavond tegen 23.00 uur aangehouden wegens bedreiging en mishandeling van zijn vrouw. Het tweetal was op visite en toen ze terugreden naar hun woning in de wijk Biesdonk, zou de man diverse bedreigingen hebben geuit tegen zijn echtgenote en haar familie. Voor de vrouw was de maat vol en via een familielid werd de politie gebeld. De vrouw verklaarde dat ze al geruime tijd wordt mishandeld en bedreigd. De Bredanaar is op het bureau in verzekering gesteld.

Dronken Bergenaar bedreigt taxichauffeur in Rucphen

RUCPHEN: De politie heeft zaterdagmorgen rond 02.00 uur op de
Raadhuisstraat een 18-jarige man uit Bergen op Zoom aangehouden. Hij bedreigde een taxichauffeur en probeerde zijn voertuig te vernielen. Omstanders kwamen tussenbeide en probeerden de chauffeur te helpen. De verdachte was behoorlijk onder invloed van alcohol en werd agressief richting agenten. De man is ingesloten op het bureau en was te dronken om te verhoren.

Willebrorder raakt rijbewijs kwijt na dronkemansrit

ETTEN-LEUR: Een 46-jarige automobilist uit St. Willebrord is
zaterdagmorgen zijn rijbewijs kwijtgeraakt. De man reed tegen 03.00 uur dronken over de A58 en zijn slingerend rijgedrag viel
surveillerende agenten op. De man blies 800 ug/l, terwijl maximaal 220 ug/l is toegestaan. Bij waarden vanaf 570 ug/l wordt het rijbewijs ingevorderd, dus ook in dit geval. De Willebrorder is met een
proces-verbaal weggestuurd.

Politie betrapt minderjarige straatrovers op heterdaad

BREDA: De politie heeft zaterdagmorgen twee jongens van 15 en 16 jaar uit Breda aangehouden wegens straatroof. Surveillerende agenten zagen rond 03.00 uur op de Claudius Prinsenlaan een jongen op de grond liggen, terwijl drie andere jongens hem schoppen en sloegen. Ter plekke kon de 16-jarige verdachte worden aangehouden. De 15-jarige werd later gearresteerd op de Wolvenring, nadat agenten in de omgeving een onderzoek hadden ingesteld. De identiteit van de derde verdachte is bij de politie bekend. Het slachtoffer, een 18-jarige man uit Bavel, heeft aangifte gedaan; hij mist zijn I-pod en kreeg enkele flinke klappen. De twee verdachten zijn op het bureau in verzekering gesteld.

Twee Bredanaren aangehouden na woninginbraak

BREDA: Twee Bredase mannen van 20 jaar zijn zaterdagmorgen rond 04.30 uur aangehouden wegens een woninginbraak. In een woning aan de Saksen Weimarlaan werd kort daarvoor ingebroken door enkele mannen. Daarbij werden een Subaru en een mobiele telefoon gestolen. Een oplettende getuige zag daarbij ook een opvallende VW Golf wegrijden. Agenten die een onderzoek instelden, wisten dat een van de twee verdachten in een dergelijke auto rijdt. Op de Vlaanderenstraat zagen zij de auto rijden en zetten de bestuurder langs de kant. Beide mannen zijn ingesloten op het bureau.

Auteur: Andre van den Hul

Laatst gewijzigd 04-07-2009 11:57 | © Regio Midden en West Brabant |