NOVA

NOVA Nieuwsbrief

04-07-2009

Crombag aangetast in goede naam

Het gerechtshof in Amsterdam heeft gisteren Willem Holleeder in hoger beroep tot negen jaar cel veroordeeld. Holleeder krijgt die straf voor de afpersing van de twee doodgeschoten zakenlieden Willem Endstra en Cees Houtman.

Het Hof heeft de zogenaamde Endstra-tapes mede als bewijs gebruikt. En dat staat haaks op het rapport dat rechtspsycholoog Hans Crombag, samen met Willem Wagenaar, in opdracht van de advocaten van Holleeder, heeft geschreven. De rechter noemde het rapport speculatief en tendentieus.

Hans Crombag voelt zich door dat oordeel in zijn goede naam aangetast. In NOVA geeft hij tekst en uitleg. Lees meer...

Mediwiet in staatsplantages

Nederland heeft één legale staatsplantage waar alle cannabis voor medicinaal gebruik wordt gekweekt. De cannabiskwekerij staat op een geheime locatie in Nederland. NOVA gaat er - als eerste cameraploeg - kijken. Lees meer...

Tijdperk 'shopping mall' lijkt voorbij

De shopping mall, ooit symbool voor de Amerikaanse consumptiemaatschappij, dreigt als gevolg van de economische recessie te verdwijnen. Er worden geen nieuwe malls meer gebouwd, en voor honderden malls lijkt het einde nabij.

Presentatie: Twan Huys

(Onderwerpen onder voorbehoud)

Holleeder blijft in
cel

Crisismeter:
klappen in de bouw

Viskwekerij alternatief
voor leegvissen oceanen en landbouw?

Werknemers van het Britse concern BT hebben het aanbod gekregen om een jaar lang thuis te zitten. In ruil daarvoor moeten ze 75 procent van hun salaris inleveren. Een goede manier om de economische crisis aan te pakken.

OP TV

NOVA / Den Haag Vandaag

Nederland 2

Ma t/m do: 22.15-22.45

Vrijdag: 22.15-22.55

Zaterdag: 22.10-22.30

Herhaling na middernacht
http://www.novatv.nl