Politie Zeeland



O-2285-2009 Aanrijding in Tholen
Op de Eendrachtsweg in Tholen vond vrijdag om 19.00 uur een aanrijding plaats.
Een 16-jarige bromfietser uit de gemeente Tholen reed, met achterop een 17-jarige jongen uit dezelfde gemeente, vanaf de Ten Ankerweg linksaf de Eendrachtsweg op. Daar reed een 22-jarige automobilist uit Bergen op Zoom, die de bromfiets over het hoofd zag waardoor een aanrijding ontstond. Hierbij liep de bromfietser beenletsel op, de passagier raakte gewond aan zijn arm.

W-2279-2009 Rijden onder invloed, Vlissingen
Zaterdag omstreeks 02.30 uur werden door een automobilist op de Nieuwe Zuidbeekseweg van beide verkeersheuvels de vier verkeerspaaltjes kapot gereden.
Toen de politie ter plaatse kwam, was de automobilist verdwenen. Aan de hand van een getuigenverklaring kon de bestuurder, een 51-jarige Vlissinger, opgespoord worden. Hij werd, zittend in zijn auto, aangetroffen in de Kanariesprenk. De man wiens rijbewijs al eerder was ingevorderd, bleek 3x de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken te hebben. Hij werd aangehouden en na het afleggen van een verklaring in de loop van de ochtend, met een rijverbod van 8 uur op zak, weer in vrijheid gesteld.

Z-2280-2009 Tasjesroof, Axel
Op de Kanaalkade in Axel werd zaterdag om 08.45 uur een 72-jarige Axelse vrouw beroofd van haar tas.
De vrouw fietste over de Kanaalkade en een onbekende jongeman, die achter haar aan fietste, pakte in het voorbijgaan de tas van de vrouw uit haar fietstas. Hij fietste weg door de brandgang tussen de Polenstraat en de Joost de Moorstraat. De vrouw ging achter hem aan en de jongeman gooide toen de tas, met alles er nog in, op de straat. Daarna ging hij er vandoor.

O-2281-2009 Aanrijding bij Renesse
Op de Rampweg bij Renesse vond zaterdag om 10.30 uur een aanrijding plaats tussen een fietser en een auto.
Een 74-jarige man uit de gemeente Zierikzee fietste over de Rampweg in de richting van Renesse. In dezelfde richting reed een 30-jarige automobiliste uit dezelfde gemeente. Toen zij de fietser inhaalde, sloeg deze, zonder richting aan te geven, linksaf om de afrit naar de Helleweg in te rijden. De man kwam ten val en is met onbekend letsel naar het ziekenhuis in Goes gebracht.

O-2282-2009 Vernielingen in Oud-Vossemeer
Tussen donderdag 25 juni en maandag 29 juni werden op de Skatebaan op de Patrijzenweg in Oud-Vossemeer diverse vernielingen gepleegd.
Er werd graffiti aangebracht op en rondom de skatebaan en er werd een hekwerk vernield. Het schadebedrag is onbekend.

W-2283-2009 Diefstal motor, Koudekerke
Zaterdag tussen 11.00 en 14.00 uur werd op de Verlengde Dishoekseweg in Koudekerke een motor gestolen.
Het betreft een blauwe Yamaha met kenteken MB-XG-96.

O-2284-2009 Aanrijding in Goes
Op het Ronda Gosaplein (rotonde) in Goes vond zaterdag om 12.45 een aanrijding plaats.
Een 18-jarige automobilist uit Goes reed over de Ringbaan west in de richting van het Ronda Gosaplein. Hij verleende geen voorrang aan een 45-jarige man in een invalidenvoertuig die over het fietspad van het plein reed in de richting van de Van Hogendorplaan. Het invalidenvoertuig kantelde en de man kwam met zijn hoofd op het wegdek terecht. Hij is aan een hoofdwond behandeld in het ziekenhuis.

---- --