Politie Noord- en Oost Gelderland

Ermelo - Fietser onder invloed veroorzaakt aanrijding     

Een 19-jarige jongen uit Nijkerk heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag 4 juli een aanrijding veroorzaakt met een automobilist. De fietser bleek onder invloed van alcohol en is aangehouden.


De aanrijding vond rond 02:45 uur plaats op de Putterweg in Ermelo. De fietser stak plotseling schuin over en de naderende automobilist kon hem niet meer ontwijken. De politie kwam ter plaatse en nam de fietser een blaastest af. Hij bleek onder invloed en is meegenomen naar het politiebureau waar hij een promillage van 2,1 blies. In eerste instantie leek geen sprake te zijn van letsel maar gaandeweg kreeg de fietser steeds meer last van zijn schouder. Hij is na verhoor door de politie naar het ziekenhuis gebracht. De politie maakt proces-verbaal op.

Harderwijk - Automobilist belandt op de kop in de sloot   

Zaterdagochtend ontving de politie rond 06:30 een melding over een auto die langs de A28 in de gemeente Harderwijk op de kop in de sloot lag. De automobilist, een 25-jarige man uit Vierhouten, is lichtgewond geraakt en per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.


Ter plaatse heeft de politie de bestuurder een blaastest afgenomen. Omdat deze aangaf dat de bestuurder mogelijk onder invloed van alcohol was, is in het ziekenhuis een bloedproef afgenomen. De man was in de sloot beland rechts van de A28 als gevolg van een te abrupte stuurcorrectie nadat hij eerst in de linkerberm terecht gekomen was.




---- --