Politie Noord- en Oost Gelderland

Doetinchem - Machinisten belaagd                          

In de nacht van vrijdag op zaterdag 4 juli ontving de politie rond 00:45 uur een melding over een vechtpartij bij het station van Doetinchem. Twee mannen zijn aangehouden op verdenking van mishandeling van twee machinisten.


In de trein tussen Didam en Doetinchem sprak één van de machinisten een groep jongeren aan op het feit dat er aan de noodrem getrokken was. De groep jongeren ontkende en stelde zich dreigend op tegenover de machinist, die besloot verder te rijden richting Doetinchem. Op het station aangekomen stond een andere machinist te wachten om de trein over te nemen van zijn collega. Toen de jongeren de trein verlieten werd deze machinist zonder aanleiding door twee van hen belaagd, waarbij hij werd geslagen en geschopt. Zijn collega schoot te hulp en kreeg ook enkele klappen. De gealarmeerde politie kwam ter plaatse en hield op aanwijzing van de machinisten de twee jonge mannen aan die hen mishandeld hadden. Zij zijn meegenomen naar het politiebureau en ingesloten voor nader verhoor.

Dinxperlo - Man aangehouden voor openbaar dronkenschap    

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag 4 juli rond 02:00 uur een 24-jarige man woonachtig in Duitsland, aangehouden wegens openbaar dronkenschap.


De politie trof de man geknield aan op de Hogestraat, midden op de rijbaan. De man verkeerde duidelijk onder invloed van alcohol en was niet van plan weg te gaan. Een medewerker van een nabijgelegen café vertelde dat de man zich al geruime tijd zeer vervelend gedroeg en continu in bedwang gehouden moest worden. Hierop is de man aangehouden en ingesloten. Hij is zaterdagochtend heengezonden na contante betaling van een boete van 60 euro.

Wehl - Man onder invloed tegengehouden door getuigen      

Vrijdagavond 3 juli hebben twee getuigen bij een benzinestation aan de Nieuwestraat in Wehl een dronken automobilist belet verder te rijden en de politie gewaarschuwd. De automobilist is aangehouden.


Een getuige zag de man rond 19:00 uur op een rotonde op de Doetinchemseweg in Wehl tegen een trottoirband aanrijden, waardoor hij een lekke band kreeg. De man reed al slingerend door, met lekke band, en de getuige besloot achter hem aan te rijden. Toen de man een benzinestation aan de Niewestraat opreed, heeft een getuige zijn auto erachter gezet en samen met een andere getuige de sleutels van de man afgenomen om hem te beletten verder te rijden. De politie kwam ter plaatse en hield de man aan. Op het politiebureau blies hij 2,1 promille. Zijn rijbewijs is ingevorderd en de politie maakt proces-verbaal op.

Winterswijk - Inbraak woning                              

Tussen donderdagmiddag 2 juli en vrijdagavond 3 juli is er ingebroken in een woning aan de Spreeuwstraat in Winterswijk. Er zijn onder andere sieraden en een televisie gestolen.


Men is binnengekomen door een raam te forceren. De inbraak werd vrijdagavond rond 19:30 ontdekt. De politie stelt een onderzoek in.

Bredevoort - Inbraak in winkel                            

In de nacht van vrijdag op zaterdag 4 juli is er tussen 04:30 en 05:00 een ruit vernield van een winkel aan de Koppelstraat in Bredevoort.


Nadat de ruit is vernield is er een klein geldbedrag uit de winkel weggenomen. De politie stelt een onderzoek in.

Aalten - Inbraak woning                                   

Vrijdag 3 juli is er ingebroken in een woning aan de Hamelandroute in Aalten. Er zijn onder andere sieraden en laptops gestolen.


Het is nog niet bekend hoe men is binnengekomen. De inbraak is tussen 14:30 en 22:30 uur gepleegd. De politie stelt een onderzoek in.

Doetinchem - Inbraak in auto                              

Vrijdagavond rond 19:00 is er ingebroken in een auto die geparkeerd stond aan de Kruisbergseweg in Doetinchem, op het parkeerterrein van het ziekenhuis.


Van de auto is een zijruit ingegooid en er is een portemonnee en een navigatiesysteem weggenomen. De politie adviseert mensen om nooit waardevolle spullen in auto's achter te laten. Zo zijn navigatiesystemen een gewilde prooi voor autokrakers.


EINDE BERICHTEN


-----------------------

(





(



---- --