Ingezonden persbericht


PERSBERICHT 19 mei 2009

Eerste Museumnacht in Leiden

Zeven musea openen 4 juli 's avonds de deuren

Op zaterdag 4 juli organiseert Leiden haar eerste Museumnacht met meer dan 100 optredens, toneelopvoeringen, dj-shows, workshops en voorstellingen. De zeven grote musea zijn van 20.00 tot 01.00 uur speciaal geopend voor het uitgaanspubliek. Met de Museumnacht willen de Leidse musea de bezoekers op een andere manier met hun collecties en activiteiten laten kennismaken. De Leidse Museumnacht is een initiatief van studenten van de Leidse Studentenvereniging Quintus en wordt georganiseerd ter gelegenheid van het dertigjarig-bestaan van Quintus. De organisatie verwacht 4000 bezoekers.

Housen en loungen

Een drankje tussen de mummies, filmpje pakken tussen de penisplanten, housen naast meesterwerken van Rembrandt. Dansen, loungen, drinken, eten, luisteren en je ogen uitkijken tijdens het origineelste avondje uit van het jaar.

Programma

De deelnemende musea zijn Museum Boerhaave, Hortus botanicus Leiden, Stedelijk Museum De Lakenhal, Naturalis, Rijksmuseum van Oudheden, SieboldHuis en Museum Volkenkunde. Ook is het op deze nacht mogelijk om een kijkje te nemen in sociëteit Quintus. Eén van de hoogtepunten van de avond is de zomerse openluchtbioscoop in de Hortus. In samenwerking met het Leids Filmfestival worden 34 korte films getoond met onder andere Carice van Houten en Tygo Gernandt.

Verder spelen er diverse bands en dj's en zijn er verschillende workshops en optredens die te maken hebben met de specifieke collecties. In totaal zijn er meer dan 100 programmaonderdelen. Van 20.00 tot 01.00 uur zijn de musea open. Hierna zijn er afterparty's in InCasa en op de sociëteit van Quintus. Vervoer is de hele avond gratis per boot, riksja en museumbus. Kijk voor een actueel overzicht, het programma en meer informatie op www.museumnachtleiden.nl.

Fast Facts:


- Zaterdag 4 juli vanaf 20.00 tot 01.00 uur.


- In Museum Boerhaave, Hortus botanicus Leiden, Stedelijk Museum De Lakenhal, Naturalis, Rijksmuseum van Oudheden, SieboldHuis en Museum Volkenkunde


- DJ's, optredens, openluchtbioscoop, workshops, theater, dansen en meer


- Afterparty's in InCasa en ALSV Quintus


- Gratis vervoer met boten, riksja's en museumbussen


- Passe-partouts à ¤10,- zijn te koop via www.museumnachtleiden.nl, bij de deelnemende musea en bij V.V.V./Visitors' Centre Leiden (verkoop start in juni)

De Museumnacht wordt georganiseerd door Stichting Museumnacht Leiden in samenwerking met de deelnemende musea, Museumgroep Leiden, hoofdsponsor SLS Wonen, de Leidse Lakenfeesten, het Leids Filmfestival, Fonds 1818, Prins Bernhard Cultuurfonds, Cultuurfonds Leiden, Leiden Marketing en vrijwilligers. Deze samenwerking maakt Museumnacht Leiden tot een van de grootste culturele evenementen van de regio. Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht