Ingezonden persbericht


KAMERMUZIEKFESTIVAL ZUIDERZILT
Musici Koninklijk Concertgebouworkest in Zuiderzeemuseum

Musici van het Koninklijk Concertgebouworkest sluiten voortaan het concertseizoen af met het driedaagse kamermuziekfestival Zuiderzilt in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. De eerste editie vindt plaats van 3 tot 5 juli 2009.

Het 'beste orkest ter wereld'(1) wordt geroemd om de uitzonderlijke kwaliteit van haar musici. Deze orkestleden stelden zelf het programma van het festival samen. Zij lieten zich daarbij inspireren door de locaties van het museum: zo treden er blazers op in de muziekkoepel en de historische filmzaal en strijkers in de kapel.

Pianofenomeen
Het hoogtepunt van het festival is het concert op zaterdagavond 4 juli met het pianofenomeen Fazil Say uit Turkije. Hij treedt op met musici van het Koninklijk Concertgebouworkest in een wonderlijke setting, met aan de ene kant het IJsselmeer en aan de andere kant de museumhaven. Voor kinderen is er op 5 juli om 13.00 en 14.00 uur Het kleermakertje (Le Petit Tailleur) van Tibor Harsanyi met Joep Onderdelinden als verteller. Het stuk past goed bij de gelauwerde modetentoonstelling Gejaagd door de wind, die momenteel in het Zuiderzeemuseum te zien is.

Entree
Meer informatie over de concerten, dinerarrangementen en kaartverkoop is te vinden op www.zuiderzilt.nl en www.zuiderzeemuseum.nl. Er zijn ook kaarten te koop bij de kassa van het Zuiderzeemuseum. De entreeprijs voor de concerten, inclusief museumbezoek, bedraagt 20 euro (kinderen t/m 12 jaar 10 euro). De kinderconcerten en het openingsconcert Koper in de koepel zijn vrij toegankelijk voor bezoekers van het museum.

Programma

Vrijdagavond 3 juli
15.30-16.00 uur KOPER IN DE KOEPEL 19.30-20.15 uur TUBABALLET EN SUMMERMUSIC KAPELKWARTETTEN
20.15-21.00 uur ACCORDEON IN DE KOEPEL 21.00-21.45 uur TUBABALLET EN SUMMERMUSIC KAPELKWARTETTEN
19.30-21.45 RONDLEIDING verstild museum

Zaterdag 4 juli
15.30 uur LA TEMPESTA DI MARE barokprogramma 17.00 uur LA TEMPESTA DI MARE barokprogramma 21.00 uur ZUIDERZILT-CONCERT, met Fazil Say, piano (openlucht, geen zitplaatsen)

Zondag 5 juli
13.00 uur HET KLEERMAKERTJE met Joep Onderdelinden (openlucht, geen zitplaatsen)
14.00 uur HET KLEERMAKERTJE met Joep Onderdelinden 16.00 uur SCHUBERT IN HET ATRIUM met medewerking van Ellen Corver, piano

Over het Zuiderzeemuseum
Het Zuiderzeemuseum presenteert Nederlandse kunst, mode, design en erfgoed op de grens van land en water. Het hele jaar door worden binnen en buiten exposities en evenementen georganiseerd die verbanden leggen tussen de collectie en moderne ontwikkelingen op het gebied van kunst en cultuur. Hedendaagse en klassieke onderwerpen krijgen een verrassende benadering en worden van diverse kanten belicht. www.zuiderzeemuseum.nl. ...............................................................Å…Å…Å…Å…Å…Å…Å…Å…Å…Å…Å…Å…Å…Å…Å…Å…Å…Å…Å…Å…… Noot voor de redactie,