Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Publieke omroep vanaf 4 juli in HD bij UPC

Amsterdam, 18 juni 2009 - Vanaf 4 juli zijn de HDTV-kanalen van Nederland 1, 2 en 3 te ontvangen bij kabel- en mediabedrijf UPC Nederland. De zenders worden toegevoegd aan het bestaande UPC HD-abonnement zonder dat het tarief daarvoor wijzigt. Het totaal aantal zenders dat UPC vanaf 4 juli in HD doorgeeft komt met de toevoeging van deze drie kanalen op elf, inclusief Film1 en Sport1.

De start van de Tour de France, zaterdag 4 juli in Monaco, is tegelijkertijd de eerste HD-uitzending van de publieke omroep. De NOS zal vervolgens drie weken lang alle live verslaggeving van de Tour ook in HD-kwaliteit doorgeven. Het aanbod van in HD geproduceerde programma's zal stapsgewijs worden uitgebreid, maar begint met een beperkt aantal programma's in HD-kwaliteit. De overige programma's worden 'opgewaardeerd'.

Diederik Karsten, CEO van UPC Nederland: "Het is prachtig dat wij onze klanten kwaliteitszenders als Nederland 1, 2 en 3 in HD kunnen aanbieden. Er is veel vraag naar een groter HD-aanbod, omdat steeds meer HD-geschikte televisies een plek bij onze klanten in de huiskamer veroveren. Natuurlijk willen zij dan ook zoveel mogelijk programma's in de best mogelijke kwaliteit ervaren. UPC kan hen dat bieden."

Eerder deze week introduceerde het kabelbedrijf forse internet snelheidsverhogingen. Karsten: "Onze klanten verwachten van ons dat wij vooroplopen als het gaat om innovatie, aanbod en service. Nu dat wij ADSL achter ons laten op het gebied van internetsnelheden en in dezelfde week aan kondigen dat wij ons HD-aanbod uitbreiden, kan het niemand ontgaan dat de kabel een kwalitatief hoogwaardig en toekomstvast netwerk is."

Over UPC Nederland
Kabel- en mediabedrijf UPC (www.upc.nl) is een toonaangevende aanbieder van televisie, breedbandinternet en digitale telefoniediensten in Nederland. UPC Nederland biedt meer dan twee miljoen klanten toegang tot de wereld van televisie. Hiervan hebben 670.500 klanten voor digitale televisie gekozen. UPC heeft bijna 690.000 breedband internet klanten en bedient bijna 590.000 digitale telefonieklanten (cijfers per 31 maart 2009). Het bedrijf wordt gedreven door de visie dat iedereen, onafhankelijk van aanwezige kennis of vaardigheden, toegang heeft tot de verbazingwekkende maar complexe digitale wereld. De 15.000 medewerkers van UPC in Europa streven hiernaar met simpele oplossingen en op een menselijke manier. Over Liberty Global
Liberty Global is het leidende internationale kabelbedrijf dat geavanceerde TV, telefoon- en internet diensten verzorgt om klanten toegang te bieden tot de wereld van entertainment, communicatie en informatie. Per 31 maart 2009 beheert Liberty Global ultramoderne breedband- en communicatienetwerken waarmee het bedrijf ongeveer 17 miljoen klanten bedient in 15 landen, voornamelijk in Europa, maar ook Japan, Chili en Australië. Liberty Global heeft ook een aantal belangrijke media en contentactiviteiten, zoals Jupiter TV in Japan en Chellomedia in Europa (www.lgi.com).

Noot aan de redactie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
UPC Nederland
Ronald Sutmuller
Media Relations Manager
T: 020 775 55 97
M: 06 28 90 48 02
E: rsutmuller@upc.nl
W: www.upc.nl