Ingezonden persbericht


Met o.a. Jan Smit, Mon Amour Band, Nick & Simon, Jan Keizer en Mooi Wark

Alle kaarten MPF
Volendam verkocht

VOLENDAM - Alle kaarten voor het Mega Piratenfestijn dat op zaterdag 4 juli wordt gehouden in Volendam zijn verkocht. Vandaag, dinsdag 30 juni, bleek dat het feest uitverkocht was. Geen enkel voorverkoopadres heeft op dit moment nog kaartjes. In totaal waren er 8.500 kaarten beschikbaar voor het feest dat zal worden gehouden aan de Oosterweg.

Eerder deze week werd bekend dat de organisatie moest uitwijken naar deze locatie. Onder de aanvankelijk beoogde locatie bleek een centrale waterleiding te lopen. Het feest zou daarom mogelijk tot schade aan de belangrijkste watertoevoerleiding voor Volendam, Monnikendam en Edam kunnen leiden. Daarnaast voorziet de nieuwe locatie in meer parkeergelegenheid, die bovendien vlaknaast het feestterrein gelegen is. Het Mega Piratenfestijn is onder andere jaarlijks te gast in Lemelerveld (Ov); Nieuwleusen (Ov); Borger (Drenthe), Zelhem (Gelderland), Surhuisterveen (Friesland), Lutjebroek (Noord-Holland), Heerhugowaard (NH), Wanroij (Noord-Brabant) en Neer (Limburg). Het feest krijgt dit jaar maar liefst zeventien haltes in heel Nederland! De opzet is even simpel als doeltreffend. Een groot aantal bekende artiesten treedt op en de van RTV-Oost en de TROS bekende presentator Willie Oosterhuis jut het publiek op tot volledige euforie. Op het podium kom een grote tribune te staan, waar enkele tientallen gelukkigen plaats op mogen nemen. Het resultaat is dat de sfeer van het podium afspat. De condens komt van het tentzeil naar beneden. En het publiek bouwt zijn eigen feestje. In de polonaise, hossend of gewoon lekker met een biertje in de hand van achteruit de tent (waar alles wat op het podium gebeurt te volgen is op grote beeldschermen. Sfeer, sfeer en nog eens sfeer. De Mega Piratenfestijnen zijn geen feesten, het zijn vieringen. Vieringen van het piratenleven; vieringen voor de liefhebbers van deze zenders en vieringen van de (doorgaans) Nederlandstalige muziek. Uiteraard worden er ook TV-opnames gemaakt. O.a. voor TROS Sterren.nl. Natuurlijk staan er vele grote namen uit de Nederlandstalige muziekwereld, maar in het showblok 'Tips voor de top' wordt er ook veel ruimte gemaakt voor minder bekende artiesten uit de regio rond Volendam.

Programma

Met optredens van: Jan Smit, Nick & Simon, Mon Amour Band, 3J's, Jan Keizer, Peter Beense, Monique Smit, Grad Damen, Alex, Jannes, René Schuurmans, René Karst, Thomas Berge, John De, Mooi Wark, Bouke, Frans Duijts, Helemaal Hollands, Piratentoppers, Harm Wolters, Jan en Zwaan, Jacques Herb, Martin Dams, Henk Pleket, Koos & Joke, Tips voor de Top en vele anderen.

Locatie:
Tent open: 18.30 uur
Aanvang: 20.00 uur

Meer info:
www.megapiratenfestijn.nl