Ingezonden persbericht


Persbericht, 1 juli 2009

Tentoonstelling van 4 juli t/m 25 oktober 2009

Ocean Sensation

Nederlands bekendste onderwaterfotograaf Peter Verhoog exposeert in Muzee Scheveningen

Peter Verhoog is Nederlands bekendste onderwaterfotograaf. Zijn fotowerk wordt maandelijks gepubliceerd in (duik)tijdschriften en is zeer regelmatig te bewonderen in kranten en boeken.

Zijn reizen brengen hem over de hele wereld, waar hij ontmoetingen heeft met vrijwel alle denkbare onderwaterwezens. Ook de subtiele schoonheid van koraallandschappen komt tot uiting in zijn werk, waarin de complexiteit en kwetsbaarheid van de rijkste biotopen ter wereld getoond worden. Hij verbleef zes maanden in een bedoeïenentent in het diepe zuiden van Egypte, maandenlang op allerlei schepen, maar ook dagenlang in de Zuid-Afrikaanse wateren om zonder kooi tijgerhaaien en grote witte haaien te fotograferen.

Het is een eeuwig fascinerend landschap, waarin Peter Verhoog rondzwerft om al duikend alles te vereeuwigen, zich bewust van het feit dat deze schoonheid in de komende decennia grotendeels verloren zal gaan. De oceanen worden bedreigd door de klimaatverandering, overbevissing en vervuiling.

Door het ontwikkelen van een heel specifieke stijl van fotograferen, waarin de belichting de hoofdrol speelt, heeft Peter Verhoog zich onderscheiden van de massa.

Daarnaast maakt hij reizen met expeditieteams voor speciale projecten, onder andere voor National Geographic en voor de documentaire Sharkwise.

Zijn werk - 50 spectaculaire kleurenfoto's op het formaat 60 x 90 cm en 100 x 150 cm - hangt deze zomer in de maanden juli, augustus, september en oktober in het Muzee. De tentoonstelling neemt de kijker mee op een tocht door de wereldzeeën, langs de grote rovers van de oceanen naar de koraalriffen met hun kleurrijke bewoners tot de fascinerende vormen en dieren in het open water.

Voor een digitaal voorproefje:
www.peterverhoog.com



Ingezonden persbericht