Gemeente Echt-Susteren


18e âNiederrheinischer Radwandertagâ

Zondag 5 juli 2009 vormen Nederlandse regioâs en het aangrenzende Duitse Niederrhein weer een paradijs voor fietsers. In 15 Nederlandse, 13 Limburgse, 2 Gelderse en 59 Duitse plaatsen valt op deze traditionele eerste zondag in juli om 10.00 uur het startschot voor dit grensoverschrijdende familie-evenement.

Â

Meer dan 3000 kilometer omvatten de 63 fietsroutes met lengtes variërend van 25 tot 70 kilometer. Voor kinderen zijn er speciale routes. Bij deze âTour de Niederrheinâ gaat het om het ontdekken van landschappelijke schoonheid en bezienswaardigheden binnen dit fietsparadijs tussen Rijn en Maas. Deelname is gratis!

Â

Onder het motto âFiets mee en winâ kan de deelnemer (met startkaart en minimaal drie stempels van verschillende plaatsen) meedoen aan de tombola. Op 5 juli worden bij de 74 startplaatsen om 17.00 uur aantrekkelijke prijzen verloot. Bovendien wordt de fietsers tijdens dit evenement op tal van deze deelnemende plaatsen, van Echt tot Isselburg en van Mook tot Dormagen, een uitgebreid programma met muziek, gastronomie, informatie en activiteiten rondom het fietsen aangeboden.

Â

In Noord- en Midden-Limburg zijn 12 startplaatsen (verder in het Gelderse Montferland en Millingen aan de Rijn, het Zuid Limburgse Onderbanken en talrijke Duitse plaatsen). Vanaf deze startpunten voeren de routes door Nederland en Duitsland. Geadviseerd wordt een paspoort of toeristenkaart mee te nemen. De Niederrheinischer Radwandertag is een uniek fietsevenement door een grenzeloos âgroeneâ regio, voor zowel jong als oud. Bij de lokale VVV-winkel of op de website www.krefeld.de/radwandertag is uitgebreide informatie te vinden.

Â

De startplaatsen in Noord- en Midden-Limburg zijn Arcen (Graanbranderij De IJsvogel), Echt (VVV), Gennep (Markt), Montfort (Café Le Village/Biej de Vogel), Plasmolen (De Pannekoekenbakker), Reuver (Markt), Roermond (Markt), Stevensweert (Zaal de Veldpoort), Swalmen (Markt), Venlo (VVV), Vlodrop (Café âDe Roerhalâ), Well (Vakantiepark Leukermeer).

Â

Â