VVV Zuid-Holland Zuid


Dordrecht 30 juni 2009: Langste boek ter wereld op grootste boekenmarkt van Holland Dordrecht
Gorinchem 10 juni 2009: Arrangementen in Gorinchem en Vesting3hoek Langste boek ter wereld op grootste boekenmarkt van Holland

Op zondag 5 juli hangt het `Langste boek ter wereld' op het Scheffersplein in Dordrecht tijdens de grootste boekenmarkt van het westen van ons land: de veertiende Dordtse Boekenmarkt. Het is een gigantische afdruk van het boek `Molenrijk Zuid-Holland' van auteur Henk Schröder en fotograaf Eppo Notenboom.

De afdruk op vinyldoek is liefst 140 meter lang en 60 centimeter hoog. Het imposante doek wordt op kabels op ongeveer drie meter hoogte gespannen rond de lantaarnpalen op het Scheffersplein. Speciaal op de Dordtse Boekenmarkt is het molenboek eenmalig met tien euro korting te koop. Het `langste boek ter wereld' is officieel erkend door het World Guinness Book of Records.

Boeken en activiteiten
Al draait het op zondag 5 juli in Dordrecht in de eerste plaats om antiquarische en tweedehandsboeken, op en rond het markttraject is ook van alles te beleven. Tussen 10.00 en 17.30 uur bieden boekhandelaren in tegen de 600 kramen hun vaak bijzondere boeken aan in de binnenstad van Dordrecht. Vanaf 12.00 uur openen de kunst- en antiekzaken van het Kunstrondje Dordt hun deuren en vanaf 13.00 uur zijn er op verschillende locaties concerten. In de Kunstkerk kun je de vijf genomineerden voor de Debutantenprijs 2009 ontmoeten en in het Centrum Beeldende kunst zijn activiteiten rond het boekenmarktthema van dit jaar: Schoolplaten en atlassen.

Kinderen en boeken
Kinderen hebben op de Groenmarkt een eigen plek om in kinderkraampjes hun boeken en andere spulletjes te verkopen. Bovendien kunnen ze er het vijftienjarig bestaan van kinder- en jeugdboekwinkel De Giraf meevieren. De Giraf zorgt voor een mooi verhaal, lekkere taartjes die je zelf mag versieren en een feestmuts. Centraal in de kinderactiviteiten staat het boek `Giraf viert feest'. De makers van het boek, Marie-Louise & Mark Sekrève zijn vanaf 12.00 uur aanwezig om voor te lezen en te signeren.

Informatie
Alle informatie over de Dordtse Boekenmarkt is te vinden op www.dordtseboekenmarkt.nl en in het boekenmarktgidsje, gratis af te halen bij VVV/Intree Dordrecht, Spuiboulevard 99 (op 5 juli ook op verschillende punten langs het boekenmarkttraject verkrijgbaar). Telefonische inlichtingen: 078 - 6322450.

einde persbericht - 30 juni 2009


Noot voor de redactie/