Gemeente Zoetermeer

VTC Voorweg viert 35-jarig bestaan

VTC Voorweg bestaat 35 jaar en viert dat met een wildwestfestijn. Op zondag 5 juli verrijst op het terrein van het VTC het Cowboydorp Silver City, compleet met saloon, gevangenis en kruidenierswinkeltje waar allerlei snuisterijen verkrijgbaar zijn.

Â

Kinderen kunnen zich vermaken met een groot aantal spellen en workshops, allemaal in wildweststijl. Zo is er een rodeostier die in bedwang gehouden moet worden. Ook is er een schietsalon en kunnen kinderen proberen een bandiet in het water te krijgen door een bal tegen een rode knop te gooien. Verder is het in de kraampjes met workshops mogelijk om een sheriffster te maken van smeltkralen en Lucky Lukefiguren te knutselen. Wie trek krijgt van al dat spelen, bakt zijn eigen hotdogbroodje boven de barbecue.

Â
Het feest vindt plaats op zondag 5 juli van 11.00 tot 16.00 uur bij VTC Voorweg (Voorweg 112, Zoetermeer). Bij de ingang zijn activiteitenkaarten van â¬1,50 te koop, waarmee kinderen van 4 tot en met 12 jaar aan alle activiteiten kunnen meedoen. Wie het daarvoor bestemde bonnetje uit het Speelmeerpaspoort meeneemt, krijgt een gratis activiteitenkaart. Uiteraard is iedereen uitgenodigd om een kijkje te nemen bij de kinderen en aan de bar van de saloon een glas ranja te heffen op het jubileum van VTC Voorweg.