Gemeente Wieringen

Gewijzigde dienstregeling Connexxion m.i.v. 5 juli 2009 Connexxion

Connexxion rijdt vanaf zondag 5 juli a.s. volgens een gewijzigde dienstregeling.

Connexxion is altijd bezig haar dienstregeling te verbeteren om zo goed mogelijk aan te sluiten op de wensen van haar reizigers. Dat houdt wel in dat er een aantal dingen zullen veranderen. De gewijzigde haltetijden staan weergegeven in de gratis wijzigingsfolder. Deze is verkrijgbaar in de bus, bij het Connexxion-loket in Den Helder, de AKO in Hoorn en bij GWK Travelex te Alkmaar.

Verbeteringen in het kort De verbeteringen richten zich in het kort op: betere aansluiting op de treinen voor de reiziger, betere aansluiting tussen de buslijnen onderling en een betere aansluiting van de bussen op de schooltijden in het gebied in Noord Holland Noord. Een voorbeeld is buslijn 2. Deze buslijn geeft in Alkmaar aansluiting op andere trein dan voorheen van en naar Amsterdam, waardoor reizigers in Alkmaar ook een aansluiting wordt geboden op de trein naar Haarlem en Den Haag. Verder is er bijvoorbeeld in buslijn 8 een extra stop en dus een halte toegevoegd van Alkmaar station naar Beverkoog.

Hieronder staan de belangrijkste wijzigingen voor Alkmaar, Hoorn, Texel en Den Helder ten opzichte van de vorige dienstregeling.

Lijn 3 en 4 van OVERDIE naar DAALMEER via Station NS v.v., sluit per 5 juli 2009 in Alkmaar aan op een andere trein dan voorheen van en naar Amsterdam waardoor in Alkmaar ook de aansluiting op de trein naar Haarlem en Den Haag gehaald kan worden. Daarnaast zijn de vertrektijden gewijzigd.

Lijn 6 van BERGEN naar HEERHUGOWAARD via ALKMAAR STATION v.v., sluit per 5 juli 2009 in Alkmaar aan op een andere trein dan voorheen van en naar Amsterdam waardoor in Alkmaar ook de aansluiting op de trein naar Haarlem en Den Haag gehaald kan worden. Daarnaast zijn de vertrektijden gewijzigd.

Lijn 7 van ALKMAAR STATION naar HEERHUGOWAARD v.v., sluit per 5 juli 2009 in Alkmaar aan op een andere trein dan voorheen van en naar Amsterdam waardoor in Alkmaar ook de aansluiting op de trein naar Haarlem en Den Haag gehaald kan worden. Daarnaast zijn de vertrektijden gewijzigd.

Lijn 8 van ALKMAAR STATION naar BEVERKOOG v.v. is de halte De Nollen weer opgenomen.

Lijn 10 van ALKMAAR DE HOEF naar OUDKARSPEL v.v., sluit per 5 juli 2009 in Alkmaar aan op een andere trein dan voorheen van en naar Amsterdam waardoor in Alkmaar ook de aansluiting op de trein naar Haarlem en Den Haag gehaald kan worden. Daarnaast zijn de vertrektijden gewijzigd.

Lijn 126 van ALKMAAR STATION naar De RIJP v.v., zijn de vertrektijden gewijzigd. Buslijn 123 sluit nu beter aan op de buslijn 6 op Alkmaar station richting Bergen.

Lijn 128 van HOORN STATION naar NOORDERBEEMSTER v.v., zijn de vertrektijden gewijzigd. De buslijn sluit nu beter aan op de scholen in Hoorn.

Lijn 130 van ALKMAAR STATION naar WIERINGERWERF via HEERHUGOWAARD v.v., geeft op halte Middenmeer, Alkmaarseweg, aansluiting op de lijn 153. Hierdoor hebben de scholieren uit Wieringerwerf een betere aansluiting. Daarnaast zijn de vertrektijden gewijzigd.

Lijn 135 van HOORN STATION naar DEN HELDER STATION via WIERINGERWERF en DEN OEVER v.v., zijn de vertrektijden gewijzigd. Hierdoor ontstaat er een ruimere overstaptijd op lijn 350.

Reizigers attenderen Connexxion heeft een campagne ontwikkeld om haar reizigers te attenderen op de ingang van de gewijzigde dienstregeling. Er wordt extra aandacht besteed op de website connexxion.nl. Hier zijn alle wijzigingen te vinden. Op deze website kunnen reizigers via mijn.connexxion zich inschrijven voor de Connexxion email service. Alle wijzigingen op hun traject worden dan digitaal toegestuurd. Ook is het mogelijk via mijn.connexxion, op connexxion.nl, een eigen persoonlijk busboekje samen te stellen. Met daarin alleen die lijnen, haltes en tijden die de reiziger nodig heeft. Dat is simpel en gratis.

In de bussen van Connexxion vinden reizigers posters en gratis wijzigingsfolders. In deze wijzigingsfolders staan alle wijzigingen voor de regio Noord-Holland Noord.

Meer informatie Kijk voor meer informatie op connexxion.nl of bel Connexxion Klantenservice 0900 â 266 63 99 (lokaal tarief). Voor een persoonlijk reisadvies belt u met OV reisinformatie 0900 â 9292 (0,70 p/m).

Concessie Marketeer Drs P.(Peter).C.G. Huberts Laapersveld 75 1213 VB HILVERSUM Postbus 224 1200AE HILVERSUM

Connexxion, onderdeel van Transdev+Connexxion, is marktleider in het regionaal personenvervoer in Nederland. Zij heeft haar vervoersactiviteiten georganiseerd in de onderdelen Openbaar Vervoer, GVU, Hermes, Novio, Taxi Services, Ambulancezorg, Tours en Water. Dochteronderneming Techno Service Nederland verricht onderhoud aan bussen en vrachtwagens. De totale omzet in 2008 bedroeg ruim 1 miljard euro. Connexxion telt 14.713 medewerkers. Connexxion vervoert haar reizigers met 3.106 bussen, 182 touringcars, 3.734 taxiâs en taxibussen, 55 ambulances, 27 trams, 28 vaartuigen en 8 treinen. Daarnaast zijn er andere vervoerders die in opdracht van Connexxion rijden.