Politie Drenthe

Zondag

Provincie Drenthe, 05-07-2009

Bromfietser aangehouden

AMEN Een 31-jarige bromfietser uit Groningen is zaterdagavond in Amen aangehouden. De man reed zonder helm op een bromfiets. Bij aanhouding bleek dat de bromfiets gestolen was. Tevens droeg de man een mes bij zich. De man is hierop aangehouden en ingesloten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (2009024136)

Aanhouding huiselijk geweld

ASSEN Zaterdagmiddag is een 18-jarige man uit Assen aangehouden. De man had eerder die middag zijn vriendin meerdere malen geslagen. De man is hierop aangehouden. Het protocol Huiselijk Geweld wordt opgestart. (2009024093)

Man aangehouden voor mishandeling

NIEUW AMSTERDAM Zaterdagavond is een 49-jarige man uit Nieuw-Amsterdam op de Ring aangehouden. De man had na een korte woordenwisseling een 55-jarige vrouw uit Nieuw-Amsterdam een aantal malen geslagen. De man is aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verhoor. Er wordt proces-verbaal opgemaakt. (2009024153)

Bromfietsers op gestolen brommer aangehouden

EMMEN In de nacht van zaterdag op zondag zijn een 22-jarige bromfietser uit Emmen en een 16-jarige stadsgenoot, welke achterop zat, aangehouden. De man reed over de Oude Meerdijk toen surveillerende agenten zagen dat beiden geen helm droegen. Bij verdere controle bleek de man te rijden op een gestolen scooter. Eveneens hadden zij inbrekersgereedschap bij zich en waren zij in het bezit van verschillende soorten drugs. Beide mannen zijn hierop aangehouden en ingesloten. (2009024161)

Alcomobilist aangehouden

ASSEN Op de Brinkstraat is in de nacht van zaterdag op zondag een 52-jarige automobilist uit Beilen aangehouden. De man uit Beilen blies bij de alcoholcontrole 525 µg/l (1,2 promille). De man heeft een rijverbod van 5 uur ontvangen. Tevens is er proces-verbaal opgemaakt. (2009024176)

Man aangehouden voor mishandeling

WIJSTER - In de nacht van zaterdag op zondag is een 26-jarige man uit Wijster aangehouden voor mishandeling. De man had in een woning aan de Esserstraat een andere man uit Wijster, leeftijd onbekend, met een ijzeren staaf tegen het hoofd geslagen. De man, welke in beschonken toestand verkeerde, is hierop aangehouden en ingesloten. Het slachtoffer is per ambulance overgebracht naar het Wilhelmina Ziekenhuis te Assen. (2009024179)

Aanhoudingen uitgaansgeweld

MEPPEL In de nacht van zaterdag op zondag is een 20-jarige man uit Den Haag op het Prinsenplein aangehouden. De man had in een uitgaansgelegenheid aan het plein een 21-jarige man uit Giethoorn met een glas tegen het hoofd geslagen. De man is hierop aangehouden en meegenomen naar het bureau. Het slachtoffer is met een hoofdwond overgebracht naar het Diaconessenhuis te Meppel. (2009024182)

HOOGEVEEN In de vroege zondagochtend is een 15-jarige jongen uit Elim in de Grote Kerstraat aangehouden. De jongen had een aantal trappen uitgedeeld aan een 26-jarige man uit Hoogeveen. De jongen is hierop aangehouden en meegenomen naar het bureau. Bij nader onderzoek bleek de jongen een valse identiteitskaart bij zich te dragen. Voor beide zaken wordt proces-verbaal opgemaakt. (2009024210 / 209)

Aanhoudingen vernieling

ASSEN In de nacht van zaterdag op zondag zijn een viertal jongens aangehouden. Twee 19-jarige en een 18-jarige jongen uit Assen en een 18-jarige jongen uit Groningen hadden in de Stelling een boompje en een heg vernield. Daarna vernielden de jongens ruitenwissers van een auto. Toen een getuige de jongens hierop aansprak kreeg deze de ruitenwissers naar het hoofd gegooid, waarna de jongens in een auto er vandoor gingen. Even later konden de jongens op de Weierstraat worden aangehouden. Er word proces-verbaal opgemaakt. (209024189)

Bezoeker steelt fles wijn

MEPPEL Een 20-jarige man uit Groningen is in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden. De man had bij een uitgaansgelegenheid aan het Prinsenplein een fles wijn meegenomen zonder te betalen. Het personeel zag dit en alarmeerde de politie. De man is hierop aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verhoor. Er wordt proces-verbaal opgemaakt. (2009024171)

Winkeldievegge aangehouden

MEPPEL Een 45-jarige winkeldievegge uit Meppel is zaterdagmiddag aangehouden. De vrouw had etenswaren en dierenvoedsel uit een winkel aan de Rembrandtlaan meegenomen zonder te betalen. Het winkelpersoneel zag dit en alarmeerde de politie. De vrouw is vervolgens aangehouden en meegenomen naar het bureau. De vrouw heeft een winkelverbod van één jaar ontvangen. Tevens is er proces-verbaal opgemaakt. (2009024101)

Jongens aangehouden voor schieten windbuks

NIEUW AMSTERDAM Zaterdagmiddag zijn een 15-jarige jongen uit Nieuw-Amsterdam en een 16-jarige jongen uit Erica aangehouden. De jongens schoten vanaf een perceel aan de Schoonebekerstraat met een windbuks naar enkele hindernistoestellen van een nabij gelegen paardensportvereniging. De jongens zijn hierop aangehouden. Beiden gaan een HALT-traject in. (2009024115)

Onwel door giftige stoffen

VEENHUIZEN Zaterdagmiddag zijn zes personeelsleden van een justitiële instelling in Veenhuizen onwel geworden. Een bewoner had een nog onbekend smeulend voorwerp in het luchtverversingssysteem gelegd. Hierbij zijn er giftige stoffen vrij gekomen en in het luchtsysteem terecht gekomen. Zes personeelsleden zijn met ademhalingsklachten ter controle overgebracht naar het Wilhelmina Ziekenhuis te Assen. De politie heeft een onderzoek ingesteld. (2009024120)

Overtreding centrumverbod

HOOGEVEEN - In de nacht van zaterdag op zondag is een 17-jarige jongen uit Hoogeveen op het Armenwerkhuispad aangehouden. De jongen had zijn centrumverbod overschreden. Die nacht is eveneens een 18-jarige jongen uit Hoogeveen op het Armenwerkhuispad aangehouden. Hij had ook zijn centrumverbod overschreden. Beide jongens zijn aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verhoor. (2009024206 / 7)