Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 11.50 uur

Utrecht, 05-07-2009

Wildplassen

AMERSFOORT Tijdens toezicht in Park Randenbroek werd op 3 juli rond 21.15 uur een groepje jongeren aangetroffen. De jongens liepen te schreeuwen en twee 15-jarige Amersfoorters werden betrapt op wildplassen in de vijver. Beiden kregen een bekeuring. De groep werd op hun gedrag aangesproken, die spijt betuigde.

Oproep fietsende getuige: mishandeling Vliettunnel

LEUSDEN De politie doet onderzoek naar een mishandeling van een 69-jarige man uit Leusden op 3 juli rond 14.00 uur in de fietstunnel dat de verbinding vormt tussen de Ruige Velddreef en de Vliet. De man fietste door de Vliettunnel en verklaarde te zijn gestopt door een groepje jongeren waarbij hij zonder aanleiding werd geslagen. Op dat moment moet een man van ongeveer 40 jaar eveneens op de fiets getuige zijn geweest van de mishandeling. De politie wil graag in gesprek komen met deze getuige. Hiervoor kan contact worden opgenomen met de wijkpolitie te Leusden via 0900-8844.

Rijden onder invloed

AMERSFOORT De politie heeft op 4 juli rond 12.00 uur een 37-jarige automobilist uit Amersfoort op de Albert Schweitzersingel aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. De man viel op door zijn rijgedrag, hij had zichtbaar moeite om zijn auto goed op de weg te houden. Daarop werd hij aangesproken, maar kon geen identiteitsbewijs of rijbewijs tonen. Dit laatste omdat deze reeds was ingenomen. Daarop werd hij aangehouden. De man wilde er echter vandoor in zijn auto. Dit lukte hem niet, hij werd geboeid overgebracht naar het bureau en ingesloten.

Weekendarrangement

AMERSFOORT De politie heeft op 4 juli rond 20.50 uur een 23-jarige Amersfoorter aangehouden die in het Burgemeester Brouwerplantsoen een 18-jarige plaatsgenoot had geslagen en bedreigd. De verdachte werd hier aangetroffen en bleek zichtbaar onder invloed van alcohol. Hij werd aangehouden en ingesloten in het kader van het weekendarrangement. De politie doet nader onderzoek.

Overlast en verzet bij aanhouding

LEUSDEN Op 4 juli rond 03.00 uur heeft de politie een 19-jarige Amersfoorter op de Voorpost aangehouden voor het niet kunnen tonen van zijn identiteitsbewijs en het verzetten tegen zijn aanhouden. De politie had kort daarvoor melding gekregen van overlast van jeugd en troffen hier een groepje personen. Alleen de Amersfoorter kon zijn legitimatiebewijs niet tonen. Hij begon zich recalcitrant te gedragen en ondanks diverse malen tot kalmte manen bleef hij zich verzetten. Hij moest met gepast geweld onder controle worden gebracht en in de politie auto worden geplaatst. Hij werd ingesloten in het bureau voor nader onderzoek en verhoor. Op de Voorpost werd een balletjespistool aangetroffen. Deze is in beslag genomen voor nader onderzoek.

Aangehouden voor stelen uit fietstas

AMERSFOORT Op 3 juli werd op de Grote Haag een 35-jarige Utrechter aangehouden op verdenking van diefstal van goederen uit een fietstas van een geparkeerde fiets op de Langestraat. Een 42-jarige Amersfoorter had de politie ingeschakeld toen bleek dat zijn net gekochte spullen bij een winkel aan de Kamp waren gestolen. De Utrechter had getracht met het bonnetje de spullen in de winkel te retourneren. Het alerte personeel vertrouwde het niet en de verdachte liet de spullen achter in de zaak. Op grond van het signalement werd de Utrechter door agenten op de Grote Haag aangetroffen terwijl hij in weer fietstassen aan het snuffelen was. Daarop werd hij aangehouden en ingesloten in het bureau voor nader onderzoek.