Politie Utrecht

Persberichten Stad Utrecht, 11.50 uur

Utrecht, 05-07-2009

Dronken bestuurder misdraagt zich

UTRECHT Surveillerende agenten zagen vrijdag 3 juli rond 21.50 uur een automobilist met hoge snelheid en piepende banden rijden over een rotonde op de Utrechtseweg. Bij controle bleek de man zwaar onder invloed van alcohol te zijn.

De verdachte had de onopvallende politiewagen met hoge snelheid ingehaald en was slippend en met piepende banden de rotonde opgereden. De agenten volgden de bestuurder en gaven hem een stopteken. Op de ademtester blies de man een F waarop hij werd aangehouden. Dit was zeer tegen de zin van de verdachte want hij bedreigde de agenten en vernielde, tijdens het transport naar het politiebureau, de rechterachterruit van de politieauto. Op de ademanalyse blies de man 720 ug/l waarmee het vermoeden van overvloedig drankgebruik werd bevestigd.

De verdachte, een 48-jarige Utrecht, kreeg voor meerdere feiten een proces-verbaal en mocht op zaterdag 4 juli, zonder rijbewijs, naar huis.

Onder invloed

UTRECHT De politie heeft zaterdag 4 juli om 04.30 uur een 30-jarige inwoner van Zeist aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Agenten controleerden de man in zijn personenauto op de Nachtegaalstraat en besloten hem te controleren. In verband met het vermoeden van het rijden onder invloed werd hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hij blies 455 ug/l en kreeg een rijverbod van zes uur en een proces-verbaal.

Man aangehouden voor mishandeling

UTRECHT De politie heeft zaterdag 4 juli om 03.25 uur een 24-jarige inwoner van Drunen aangehouden voor mishandeling van een 25-jarige inwoner van Arkel.

Beide mannen hadden met elkaar een conflict gekregen in een horecagelegenheid op de Neude. De verdachte had het slachtoffer in zijn gezicht geslagen waardoor de man uit Arkel licht gewond raakte. De Drunenaar werd aangehouden en ingesloten. Hij mocht later op de dag met een proces-verbaal op zak naar huis.

Diefstal op strand

VLEUTEN De politie heeft zaterdag om 17.50 uur een 21-jarige Utrechter aangehouden in verband met een mogelijke diefstal.

Surveillerende agenten werden op het strand van de Haarijnse Plas aangesproken door een 14-jarig meisje uit Vleuten die even daarvoor haar portemonnee was kwijtgeraakt. Dit was gebeurd nadat zij was aangesproken en omarmd door de verdachte die vermoedelijk in gezelschap was van een tweede verdachte. Op het moment dat het slachtoffer was afgeleid heeft deze onbekende tweede verdachte vermoedelijk kans gezien om de portemonnee te stelen.

Bij een onderzoek in de omgeving waar de verdachte zich ophield werd de portemonnee onder een T-shirt aangetroffen. Het geld bleek echter al uit de portemonnee te zijn gestolen. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en ingesloten. De politie zet het onderzoek voort.

Bromfietsbestuurder onder invloed

UTRECHT Op zondag 5 juli rond 00.30 uur zagen agenten een bromfietser zonder verlichting rijden op de Orinocodreef. De bestuurder wilde kennelijk niet graag gecontroleerd worden want pas na een achtervolging over de Klopdijk, de Vechtdijk en het Zandpad slaagden de agenten erin om hem bij de oprit naar de Marnixlaan te laten stoppen.

De verdachte, een 29-jarige Utrechter, bleek zwaar onder invloed van alcohol te zijn en werd aangehouden. Op het politiebureau blies de man 760 ug/l op de ademanalyse. Omdat de bromfiets ook de nodige technische gebreken vertoonde en vermoedelijk opgevoerd was namen de agenten de brommer voor nader technisch onderzoek in beslag.

Het rijbewijs van de Utrechter werd ingevorderd. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Vandaal aangehouden

UTRECHT Surveillerende agenten hielden zondagmorgen om 00.55 uur een 19-jarige inwoner van Nieuwegein aan voor het plegen van vandalisme.

De agenten zagen dat de man werpende gebaren maakte naar een bushaltehokje op de Furkabaan. De ruiten van de abri gingen niet kapot maar het gedrag van de Nieuwegeiner was wel opmerkelijk. Besloten werd om de man op korte afstand te volgen om te observeren of de man snode plannen had. En die had hij, want op de kruising van de Furkabaan met de Betuwe schopte de verdachte een aantal wegmarkeringen om. Hij werd aangehouden voor het plegen van vandalisme maar wenste niet mee te werken aan de aanhouding. Hij verzette zich waarna een worsteling met de agenten plaatsvond. Met enige fysieke drang werd de verdachte geboeid en overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten.

Dronken tegen verkeer in

UTRECHT Op zondagmorgen rond 01.45 uur werden op de Thomas a Kempisweg twee bestuurders gecontroleerd die tegen de rijrichting inreden.

Bij controle bleken beide bestuurders onder invloed van alcohol in hun auto te rijden. Een 62-jarige Utrechter blies 460 ug/l op de ademanalyse en een 39-jarige plaatsgenoot maar liefst 925 ug/l. Van laatstgenoemde werd het rijbewijs ingevorderd.

Beiden kregen een proces-verbaal en rijverboden van vier en elf uur.

Duoplassers

UTRECHT Surveillerende agenten zagen op zondag 5 juli rond 02.10 uur een 21-jarige inwoner van Nieuwegein zijn blaas legen in een bloembak op het Hoogt.

Tijdens de bekeuringsituatie begon de man opvallend hard te kuchen. Omdat de agenten het vermoeden kregen dat hier geen sprake was van een kikker in de keel maar een poging om een ander te waarschuwen namen zij een kijkje in de directe omgeving. Hierbij bleek dat het waarschuwingskuchje bedoeld was voor zijn 17-jarige vriendin uit Utrecht die even verderop achter een gestalde motorfiets op straat haar plas liet lopen. Ook de vriendin kreeg hierna een bekeuring voor wildplassen waarna beiden met het schaamrood op de kaken vertrokken.

Auto-inbrekers aangehouden

UTRECHT Op zondag 5 juli rond 03.50 uur kreeg de politie de melding dat op de Wijnesteinlaan een vrachtauto werd opengebroken en een aantal jongens spullen uit de auto meenamen.

De politie ging met meerdere politieautos ter plaatse en troffen bij een onderzoek op de Rijnenburglaan een 21-jarige man uit Nieuwegein liggend in de bosjes aan. Twee andere verdachten die aan het opgegeven signalement voldeden werden aangehouden op een bouwterrein aan de Duurstedelaan en op de Julianaweg. Hierbij ging het om 19-jarige inwoners van Utrecht. De vrachtauto vertoonde geen braaksporen maar de inhoud van de auto bleek wel te zijn verdwenen. De verdachten zijn ingesloten voor nader onderzoek.