Politie Groningen

Zondag 5 juli 2009

Provincie Groningen, 05-07-2009

Groningen: Politie krijgt meldingen over oplichting vakantiehuizen

De politie in Groningen heeft zaterdag tien meldingen binnen gekregen van gedupeerde vakantiegangers. De gedupeerden hebben via het internet een vakantiehuis of appartement gehuurd in Spanje. Eenmaal in dat land blijkt de woning niet te bestaan of is het huis al verhuurd aan anderen. De politie adviseert mensen die via het internet een vakantiehuis in Spanje hebben gehuurd, navraag te doen bij de verhuurder of eigenaar voordat zij richting Zuid-Europa vertrekken. Benadeelden kunnen aangifte doen bij de politie in hun eigen omgeving. De politie is bereikbaar via 0900-8844 (lokaal tarief).

Groningen: scooterbestuurder op de ring

De politie heeft zaterdagmiddag op de Beneluxweg in Groningen een 21-jarige scooterbestuurder aangehouden. De inwoner van Rotterdam was op weg naar een muziekevenement en wilde vermoedelijk de kortste weg nemen van De Hunze naar Kardinge. Het is echter niet toegestaan om met een scooter over de Groningse ringweg te rijden. Uit navraag bleek dat de Rotterdammer niet in het bezit was van een rijbewijs. De tweewieler had hij zonder toestemming van een vriend geleend. Bovendien bleek de scooter niet verzekerd. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: insluiper betrapt in warenhuis

De politie heeft zaterdagmorgen een 17-jarige Roemeense insluiper aangehouden in een warenhuis aan de Vismarkt. De bedrijfsleider van de winkel kwam s ochtends binnen en zag dat er veranderingen in het pand waren in vergelijking met de dag ervoor toen hij de winkel had afgesloten. De geïnformeerde politie betrapte de verdachte achter een stapel kleding. Vermoedelijk had de jongen zich vrijdag in het pand verschanst. De Roemeen is ingesloten voor verhoor.

Saaksum: motorrijder gewond bij eenzijdig ongeval

Een 23-jarige motorrijder uit Leens is zaterdagavond gewond geraakt bij eenzijdig ongeval. De man reed op de Roodehaansterweg bij Saaksum toen hij in een bocht de macht over het stuur verloor. Hij dook vervolgens met motor en al in een naastgelegen sloot. De motorrijder kon zelf uit het water komen. Het slachtoffer droeg geen motorhandschoenen waardoor hij forse wonden op zijn handen had. Met deze wonden en vanwege rugklachten is de 23-jarige naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een rapport op.

Groningen: Stadjer in bezit van drugs

De politie heeft zaterdagavond bij een muziekevenement op het recreatieterrein Kardinge een 25-jarige inwoner van Groningen aangehouden. De Groninger was in het bezit van een buisje GHB. Tijdens de fouillering bleek hij in zijn kleding een wikkel cocaïne te hebben. De drugs zijn in beslag genomen. Tegen de Stadjer wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: gewonden bij botsing

Bij een kopstaartbotsing op de Weg der Verenigde Naties zijn zaterdagmorgen vier personen gewond geraakt. Hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren is niet bekend. Vermoedelijk heeft een van de automobilisten te laat opgemerkt dat een voorganger afremde. Van de vier gewonde personen zijn een 72-jarige man en een 54-jarige vrouw uit Groningen naar een ziekenhuis gebracht. De andere twee gewonden konden door ambulancemedewerkers worden behandeld. De politie maakt een rapport op.

Opende: ruzie in straat escaleert

Bij een ruzie in de Sjallemastraat in Opende zijn zaterdagavond vier personen aangehouden. Meerdere mensen hadden het met elkaar aan de stok gekregen. Na diverse woordenwisselingen ging een aantal over tot het gebruik van wapens. Zo liep een 62-jarige inwoner van Opende rond met een slag- en steekwapen en was een 56-jarige plaatsgenoot de straat op gegaan met een zwaard. Een 20-jarige dorpeling gooide met een steen door een deur, waardoor de 62-jarige man gewond raakte. De man moest in het ziekenhuis worden behandeld. Het drietal is in een Groningse cel gezet. Een 20-jarige opendenaar werd aangehouden door Friese politiemensen die assisteerden. Hij was vervelend en wilde de straat na meerdere waarschuwingen niet verlaten.

Groningen: mishandeling na vernielen fietsen

De politie heeft zaterdagnacht op de Vismarkt een 16-jarige jongen uit Groningen aangehouden. Hij had vlak ervoor samen met een onbekende jongen twee 19-jarige plaatsgenoten mishandeld. De twee slachtoffers zagen dat de andere jongens fietsen vernielden en ze zeiden hier wat van. De verdachten waren hier niet van gediend en sloegen de 19-jarigen. Daarna gingen ze er vandoor. De 16-jarige verdachte kon al snel worden aangehouden. De andere persoon ging er op de fiets vandoor. Een van de slachtoffers moest zich in het ziekenhuis laten behandelen. De jongste tiener is ingesloten voor verhoor. De 19-jarigen doen aangifte bij de politie.

Marum: alcomobilist aangehouden

Een 24-jarige automobilist uit Marum is zaterdagnacht in zijn woonplaats betrapt voor rijden onder invloed van alcohol. De bestuurder reageerde vreemd bij het zien van een politieauto en ging plotseling stilstaan op een busbaan bij de Noorderweg. Deze rare actie wekte de nieuwsgierigheid van de politiemensen die de man een blaastest lieten doen. Daaruit bleek dat hij alcohol had gehad. De alcomobilist had 1,5 promille alcohol in zijn bloed. Enkele jaren geleden was de man ook al betrapt op rijden onder invloed. Het rijbewijs is in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op.