Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Arnhemmer verdacht van bedreiging en mishandeling
Publicatiedatum: 5-7-2009 12:02:46

ARNHEM - Een 29-jarige Arnhemmer is in de nacht van vrijdag 3 op zaterdag 4 juli aangehouden. Hij zou die nacht op de Kastanjelaan in Arnhem een 49-jarige plaatsgenoot hebben bedreigd met een mes. Tevens zou hij hem hebben geslagen. Bij zijn aanhouding zou hij ook een agent een kopstoot hebben gegeven.

Die nacht kwam er bij de politie een melding binnen over de mishandeling en bedreiging van de 49-jarige Arnhemmer. Agenten kregen te horen in welke richting de verdachte was vertrokken. Op de Parkstraat zagen ze een man lopen die mogelijk degene was die de bedreiging en mishandeling had gepleegd. Achter hem kwam een man aanfietsen; deze persoon wees de agenten op de lopende man. Hierop werd Arnhemmer op de Lauwersgracht staande gehouden. De man op de fiets kwam er bij en gaf aan dat dit de verdachte was. De reden voor de bedreiging en mishandeling is nog onbekend. De Arnhemmer werd vervolgens aangehouden. De verdachte verzette zich en probeerde een agent een kopstoot te geven. Dit lukte niet. In de politieauto zou hij geprobeerd hebben een andere agent een kopstoot te geven en raakte de agent.
(2009008557)


Arnhemse naar ziekenhuis na botsing bij Willemstunnel
Publicatiedatum: 5-7-2009 12:02:19

ARNHEM - Een 27-jarige Arnhemse is vrijdagmiddag 3 juli met onbekend lestel (vermoedelijk aan haar nek) overgebracht naar het Rijnstate ziekenhuis. De vrouw was die middag betrokken bij een verkeersongeval aan het Nieuwe plein in Arnhem. Een 55-jarige Beekenaar reed daar met een aanhangwagen. Bij het verlaten van de Willemstunnel moest hij remmen, omdat het overige verkeer stopte voor het verkeerslicht. Dit werd te laat gezien door een 37-jarige Arnhemse automobiliste. Zij werd op haar beurt vanachter geraakt door de 27-jarige Arnhemse automobiliste.
(2009008409)


Arnhemmer verdacht van huiselijk geweld

Publicatiedatum: 5-7-2009 12:02:00

ARNHEM - Een 30-jarige Arnhemmer is zaterdagmorgen 4 juli vlakbij zijn woning in de wijk Over het lange water aangehouden. Hij wordt er van verdacht zijn 31-jarige vriendin in hun woning te hebben mishandeld. Tevens verzette hij zich bij zijn aanhouding.

Om nog onduidelijke reden ontstond er een conflict tussen de man en de vrouw. Hierbij zou de Arnhemmer zijn vriendin hebben mishandeld. Hij zou haar onder meer tegen het hoofd hebben geslagen. Vervolgens vertrok hij. De politie werd gewaarschuwd. Agenten kwamen naar de woning en spraken daar met de vriendin. Op dat moment kwam ook de Arnhemmer thuis. Agenten wilden hem aanhouden, maar de man rende weg. De achtervolging werd ingezet. Het lukte een agent de man te achterhalen, maar de Arnhemmer verzette zich. Om dit verzet te stoppen werd met pepperspray gespoten. Toch zag de man kans zich los te rukken en er weer vandoor te gaan. De achtervolging ging verder en nadat de man wederom werd vastgepakt en zich bleef verzetten, is er weer pepperspray gebruikt. Hierna lukte het de agent om de man te boeien. (200908711)


Arnhemmer boos om nat pak

Publicatiedatum: 5-7-2009 12:01:40

ARNHEM - Een 35-jarige Arnhemmer is in de nacht van zaterdag 4 op zondag 5 juli aangehouden in een woning in Klarendal. De man was daar bij een feestje. In de tuin stond een zwembadje en mensen werden over en weer nat gegooid. De Arnhemmer zou plotseling boos zijn geworden dat hij nat werd. Hij liep hierop de woning binnen en zou daar het raam van een deur hebben ingeslagen. Tevens zou hij een ander met een fles hebben willen slaan. Het zou hem niet gelukt zijn deze persoon te raken. De politie werd gewaarschuwd. Agenten kwamen naar de woning en werden aangesproken door onder andere de bewoonster van de woning. De Arnhemmer werd vervolgens aangehouden.
(2009008870)


---

Dertien overtredingen geconstateerd bij verkeerscontrole
Publicatiedatum: 5-7-2009 12:01:16

ARNHEM - Het verkeer op de Eldenseweg in Arnhem is zaterdag 4 juli gecontroleerd. Dit gebeurde tussen 20.30 uur en 22.30 uur. In totaal 446 verkeersdeelnemers werden gecontroleerd. Van hen reden er elf met een te hoge snelheid (vier rijbewijzen werden ingevorderd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 138 kilometer per uur; ter plaatse mag niet harder dan 70 worden gereden). Tevens waren er boetes voor andere zaken. Eén persoon negeerde een rood verkeerslicht en een ander had folie in de auto had aangebracht.
(2009008872)


Arnhemmer gewond na vernieling ruit

Publicatiedatum: 5-7-2009 12:00:56

ARNHEM - Een 25-jarige Arnhemmer is in de nacht van zaterdag 4 op zondag 5 juli aangehouden op de Hommelseweg. Hij wordt verdacht van vernieling van een ruit. Daarbij zou hij gewond zijn geraakt.

Die nacht kwam er bij de politie een melding binnen van de vernieling van een ruit van een winkel aan de Hommelseweg in Arnhem. Agenten gingen ter plaatse en ontdekten dat er inderdaad een ruit was vernield. Tevens zagen zij een bloedspoor liggen. Even later meldde de Arnhemmer zich bij de kapotte ruit. Hij werd vervolgens aangehouden. Het is nog onbekend waarom de ruit werd vernield. (2009008915)


Doorwerther verdacht van diefstal

Publicatiedatum: 5-7-2009 12:00:36

ARNHEM - Een 32-jarige inwoner van Doorwerth is vrijdag 5 juli (rond 06.00 uur) aangehouden op de Jacob Anton Schorerstraat in Arnhem. Hij wordt verdacht van diefstal.

De politie kreeg een melding dat een persoon zich verdacht ophield in Rijkerswoerd. Mogelijk zou er in auto's worden ingebroken, werd verteld. Eveneens wist de melder een signalement door te geven. Het zou gaan om een man met onder meer lang blond haar en hij reed op een fiets. Agenten keken in de omgeving uit naar de man. Op een gegeven moment zien ze een man fietsen. Deze voldeed aan het doorgegeven signalement. Na een korte achtervolging lukte het de agenten om de fietser te stoppen. Hierop werd de Doortwerther aangehouden. Hij had onder meer navigatiesystemen bij zich. Tevens droeg hij een petje waarin een blonde pruik zat verwerkt.
(2009008947)


Rivierenland

---

Arnhemmer verdacht van mishandeling Huissenaar

Publicatiedatum: 5-7-2009 12:11:57

HUISSEN - Een 44-jarige Arnhemmer is in de nacht van zaterdag 4 op zondag 5 juli aangehouden op de Langestraat in Huissen. Hij wordt er van verdacht daar een 44-jarige Huissenaar te hebben geslagen. De reden voor de mishandeling is nog onbekend. De politie werd er bijgehaald en op aanwijzen van het slachtoffer en een omstander kon de Arnhemmer worden aangehouden.
(2009008875)


---

Rijden onder invloed

Publicatiedatum: 5-7-2009 12:11:39

ZEVENAAR - Het rijbewijs van een 37-jarige Zevenaarse is vrijdagavond 3 juli ingevorderd. Bij de politie kwam er een melding binnen over een auto die hinderlijk stond geparkeerd in het voetgangersgebied van De Breuly in Zevenaar. Agenten gingen ter plaatse en zagen de wagen achteruit over het voetpad rijden. De auto werd gestopt en van de bestuurster werd een ademtest afgenomen. Deze wees uit dat de vrouw onder invloed verkeerde (1,93 pormille). Hierop werd de vrouw aangehouden, haar rijbewijs ingevorderd en kreeg zij een rijverbod van tien uur opgelegd.
(2009008480)


---

Motorrijder naar ziekenhuis na valpartij

Publicatiedatum: 5-7-2009 12:11:20

DUIVEN - Een 41-jarige Groessense motorrijder is zaterdagmiddag gewond geraakt in Duiven. De man is door nog onbekende oorzaak onderuit gegaan bij de kruising Vergertlaan/Talingstraat. Hierbij raakte de Groessenaar gewond (vermoedelijk aan de enkel). Hij werd voor medische controle en behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. (2009008764)


---

Vijf Westervoorters verdacht van mishandeling Duivenaar
Publicatiedatum: 5-7-2009 12:10:59

GIESBEEK - Vijf inwoners van Westervoort zijn in de nacht van zaterdag 4 op zondag 5 juli aangehouden. Zij worden verdacht van de mishandeling van een 23-jarige Duivenaar.

Die nacht kwam er bij de politie een melding binnen over een opstootje aan de Havenweg in Giesbeek. Agenten gingen ter plaatse en werden aangesproken door een Duivenaar die zichtbaar letsel aan het hoofd had. De man verklaarde dat hij geslagen was. De reden voor de mishandeling is nog onbekend.
Van de personen die verantwoordelijk voor de mishandeling zouden zijn, was bekend in welk voertuig zij waren vertrokken. Dit voertuig werd later door agenten aangetroffen in Duiven. Het vijftal (een 31-jarige vrouw, een 25-jarige man, een 26-jarige man, een 24-jarige man en een 30-jarige man) werd aangehouden. De 25-jarige bestuurder bleek onder invloed te verkeren (ongeveer 0,55 promille). Tevens werd in het voertuig een knuppel aangetroffen, welke in beslag werd genomen. (2009008888/008895)


Zes aanhoudingen na aantreffen hennepkwekerij

Publicatiedatum: 5-7-2009 12:10:15

ZEVENAAR - Zes mensen (waaronder leden van een gezin uit Zevenaar) is vrijdag 3 juli aangehouden in een hennepkwekerij in Zevenaar. In de kwekerij werden zo'n 400 planten en enkele kilo's henneptoppen aangetroffen.

Bij een pand op het industrieterrein werd een hennepgeur waargenomen. De politie werd gewaarschuwd en agenten gingen ter plaatse. In het gebouw werden de plantage en vijf personen aangetroffen. De verdachten komen uit Zevenaar (twee vrouwen en twee mannen) en Doetinchem (één man). Een zesde verdachte (een man die eveneens afkomstig is uit Zevenaar) verscheen even later in het gebouw. Ook hij werd aangehouden. De kwekerij is ontmanteld.
(2009008456)