Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 12.35 uur

Utrecht, 05-07-2009

Hennepkwekerij aangetroffen

IJSSELSTEIN De politie heeft zaterdagmiddag 4 juli uur een hennepkwekerij aangetroffen op de Uranus.

Rond 13.45 uur kreeg de politie een melding van wateroverlast op de Uranus waarbij grote hoeveelheden water langs de muren naar beneden liep. Na enig onderzoek werd de woning getraceerd waar de overlast veroorzaakt werd. De woning werd door de agenten betreden waarbij op de zolderetage een hennepkwekerij werd aangetroffen. Daar was kennelijk ook iets mis gegaan met de bevloeiing van de 222 planten dat tot de wateroverlast leidde. De bijna oogstrijpe planten werden geruimd en de apparatuur in beslag genomen. De 53-jarige bewoner werd aangehouden. Hij kreeg een proces-verbaal.

Dealer softdrugs aangehouden

NIEUWEGEIN De politie kreeg zaterdagmiddag een melding dat er op Het Sluisje mogelijk in drugs gedeald werd.

De agenten troffen op deze locatie drie jongeren aan die aan het opgegeven signalement voldeden en besloten hen te controleren. Bij één van hen, een 17-jarige inwoner van Nieuwegein, werden vijf zakjes met hennep aangetroffen. De jongen werd voor nader onderzoek aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waarbij bleek, tijdens de fouillering, dat hij in bezit was van nog eens negen zakjes hennep.

De jongen deed afstand van de hennep en kreeg een proces-verbaal. De ouders van de knaap zijn in kennis gesteld.

Jongeren aangehouden voor diefstal

NIEUWEGEIN De politie heeft vijf jongeren, allen 13- en 14-jarige inwoners van Utrecht, aangehouden voor diefstal van een tas in een sportcomplex op het Merweplein.

Op zaterdag 4 juli rond 15.30 uur kreeg de politie de melding dat de tas van een 16-jarige inwoonster van Houten was gestolen tijdens haar verblijf in het complex. Bij onderzoek bleek dat zij de kluissleutel van de opbergruimte, waarin haar tas was neergelegd, was kwijtgeraakt in het complex. Bij onderzoek door een medewerker bleek dat anderen kennelijk de sleutel hadden gevonden en uit de kluis de tas hadden gestolen. De tas werd even later aangetroffen maar zonder mobiele telefoon en geld. Bij het bekijken van de camerabeelden werd zichtbaar wie er mogelijk voor deze diefstal in aanmerking kwamen. De betrokkenen, voornoemde vijf Utrechters, werd door personeel aangetroffen bij de fietsenstalling en overgedragen aan de politie.

De jongeren bekenden de diefstal te hebben gepleegd en op hun aanwijzing werd de elders verborgen telefoon gevonden en teruggeven aan het slachtoffer. De ouders van de jongeren werden geïnformeerd. De jongeren worden doorverwezen naar bureau HALT.

Verkeersongeval met letsel

IJSSELSTEIN Op zaterdag 4 juli vond rond 17.40 uur op de tussenweg van de Panoven en IJsselkade een aanrijding plaats tussen een bromfietser en een personenauto. De bromfietser, een 16-jarige inwoner van Nieuwegein, brak daarbij zijn onderbeen.

De bromfietser reed kort voor 17.40 uur aan de verkeerde zijde van de weg uit de richting van het centrum. De bestuurster van een personenauto, een 39-jarige inwoonster van IJsselstein, kwam uit de richting van de IJsselkade en wilde linksaf de Panoven oprijden. Omdat de bromfietser aan de verkeerde zijde van de weg reed kon zij hem niet zien aankomen en volgde een aanrijding met het vermelde gevolg. De bromfiets raakte zwaar beschadigd. De specialisten van de Verkeerspolitie Utrecht kwamen ter plaatse en maken proces-verbaal op.