Politie Utrecht

Persberichten Binnensticht, 13.15 uur

Utrecht, 05-07-2009

Vernieling

MAARTENSDIJK Op 5 juli rond 03.00 uur kreeg de politie de melding dat twee personen met donkere helmen op een scooter vernielingen pleegden aan geparkeerde autos op de Prins Bernhardlaan. Met twee autos heeft de politie in de omgeving gezocht maar de scooter en de verdachten werden niet meer aangetroffen. Wel werden een tiental geparkeerde autos met beschadigde spiegels aangetroffen.

Verwondingen door gelekt Natronloog

DE BILT Op vrijdagavond 3 juli ontving de politie de melding van een 49-jarige man uit De Bilt dat zijn twee hondjes ernstige brandwonden hadden opgelopen nadat zij onder het hek van een afgesloten bedrijfsterrein in een zijweggetje van de Soestdijkseweg zuid waren gekropen. De man had zijn kermende hondjes teruggefloten en bij het aanraken van de beesten liep hij zelf een brandwond op aan zijn arm. Na onderzoek door brandweer en politie bleek dat op het terrein de chemische stof Natronloog op de grond was gelekt uit een tank. Vermoedelijk zijn de honden door het bijtende loog gelopen.

De politie milieu dienst stelt een nader onderzoek in naar de toedracht van het lekken van het Natronloog.

Bedreiging

ZEIST De politie heeft op 5 juli rond 02.00 uur een 16-jarige jongen uit Bunnik aangehouden op verdenking van bedreiging van een portier bij een horecagelegenheid aan de 2e Dorpsstraat. De jongen was de toegang ontzegd en was het hier niet mee eens. Daarop bedreigde hij de portier. Toen ingeschakelde agenten de jongen wilden aanhouden ging hij er te voet vandoor, maar kon kort daarna door een agent op een fiets worden aangehouden. De jongen bood verzet en met gepast geweld werd hij aangehouden en meegenomen naar het bureau.

Klappen

MAARTENSDIJK De politie heeft een 18-jarige man uit Maartensdijk in zijn woning aangehouden op verdenking van mishandeling van een 44-jarige plaatsgenoot. Deze verklaarde dat hij op 5 juli rond 01.00 uur klappen had gekregen van de verdachte omdat hij hem had aangesproken over het veroorzaken van geluidsoverlast. Hier was de verdachte blijkbaar niet van gediend en sloeg de man in het gezicht. Op aanwijzing van omstanders werd hij in zijn woning aangetroffen en meegenomen naar het bureau.

Verdachten vernieling aangehouden

DRIEBERGEN RIJSSENBURG De politie heeft op aanwijzing van omstanders in de omgeving van de Traaij drie 13-jarige jongens uit Doorn en Driebergen-Rijssenburg aangehouden voor vernieling. Het trio was hier op 4 juli rond 22.00 uur stenen aan het gooien. Hierbij werd onder andere een geparkeerde auto van een 48-jarige vrouw uit Driebergen-Rijssenburg beschadigd. Buurtbewoners hadden een jongen al in de kraag gevat, twee anderen werden door de politie in een tuin aangetroffen. De jongens werden verhoord en krijgen een alternatieve Haltstraf. De ouders van de jeugd zijn op hoogte gebracht van het gedrag van hun zonen.

Aanhouding voor heling

ZEIST Op 4 juli rond 15.00 uur zag een 41-jarige man uit Zeist een 21-jarige man uit Groningen op de Van Reenenweg staan met zijn kort daarvoor gestolen fiets. Hij sprak de man aan en kreeg meteen zijn fietssleutels terug. Op advies van omstanders belde hij de politie. Twee agenten in vrije tijd hoorden toevallig het gesprek, legitimeerden zich en verzochten de verdachte om te blijven staan tot geuniformeerde politie de zaak verder kon afhandelen. Daar had de verdachte echter geen zin in en wilde er vandoor. Hij verzette zich hevig toen de agenten hem vastpakten. Daarop beet hij in de arm van een van de agenten die letsel opliep. Toegesnelde politie boeiden de agressieve fietsheler en brachten hem naar het bureau voor nader verhoor.

Vechtpartij

ODIJK Op de Zwanebloem leidde op 3 juli rond 23.15 uur een ruzie op een feestje uit tot een vechtpartij op straat tussen diverse personen. De politie kreeg de melding dat enkele tientallen mensen met elkaar op straat op de vuist gingen. Op de plek aangekomen was het alweer redelijk rustig. Een man (personalia onbekend) is met een hersenschudding naar het ziekenhuis vervoerd. Diverse mensen willen aangifte tegen elkaar doen. De politie heeft de zaak in onderzoek.