Politie Twente

Persberichten Politie Twente 4 en 5 juli 2009



Tropical Festival rustig verlopen Hengelo

Het Tropical Festival in Hengelo is relatief rustig verlopen. Het weer was goed, er waren veel mensen op de been en de sfeer was de hele nacht goed. Er werden vier personen aangehouden voor betrokkenheid bij kleine vechtpartijtjes. In totaal werden 35 bekeuringen uitgeschreven voor wildplassen, veertien voor parkeerovertredingen en een voor baldadigheid.

Beginnend bestuurder moet rijbewijs inleveren Borne

Een 38-jarige automobilist uit Hengelo werd op 5 juli rond 06.43 uur, op de Rondweg betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. Ademanalyse wees 440 ugl uit (1.01 promille). De man is een zogenoemde beginnend bestuurder. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. (2009006639)

Politie houdt jeugdige brandstichter aan Enschede

Op 4 juli, rond 11.00 uur, werd brand gesticht in een aantal pallets bij een pand aan de Kievitstraat. De politie hield een 12-jarige verdachte aan.

Bij het pand werden pallets in brand gestoken en daarna werd er plastic op het vuur gegooid. Iets verderop in de straat werd een mobiel toilet in brand gestoken. Uit het politieonderzoek, gebaseerd op een getuigeverklaring en sporen, kwam een 12-jarige jongen uit Hengelo als verdachte naar voren. Hij werd voor verder onderzoek ingesloten. (2009006265)

Verkeersovertreder heeft inbrekersgereedschap bij zich Holten

Op 5 juli, rond 02.40 uur, werd een automobilist op de Vijfhuizenweg aangehouden na het plegen van meerdere verkeersovertredingen. Hij bleek inbrekersgereedschap bij zich te hebben en werd aangehouden.

De man, een 50-jarige Deventernaar, werd in zijn auto gezien op de Oude Deventerweg. Toen surveillerende agenten hem een stopteken gaven, ging hij ervan door. Na een achtervolging werd de man staande gehouden op de Vijfhuizenweg. Het rijbewijs van de man bleek ongeldig verklaard te zijn en zijn auto was niet verzekerd. Bij onderzoek van zijn auto bleek dat er inbrekerswerktuigen in lagen. Hierop werd de man aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten. (2009006504)

Beginnend bestuurder aangehouden Almelo

Een 25-jarige automobilist uit Bornerbroek werd op 5 juli rond 01.45 uur betrapt op het rijden onder invloed van alcohol.

De man reed over de Werfstraat. Een blaastest op straat wees uit dat de man had gedronken. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor ademanalyse. Die wees 415 ugl uit. (0.95 promille) De man is een zogenoemde beginnend bestuurder. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. (2009006227)

Wierdenaar aangehouden na aanvallen politieman Wierden

Op 4 juli rond 02.00 uur, kreeg de politie melding van een vechtpartij op een feestterrein op het Binnenhof in Wierden. De ter plaatse gekomen agenten hebben samen met de beveiliging en een aantal bezoekers de gemoederen tot bedaren gekregen. Kort daarom werd het echter weer onrustig en gooide een 20-jarige man uit Wierden een stoel tegen de rug van een politieman. Hij werd aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten. De politieman raakte niet gewond. (2009006190)

Gewonde bij aanrijding met drie voertuigen Enschede

Bij een aanrijding op de Haaksbergerstraat op 3 juli rond 13.05 uur, raakte een 14-jarig meisje uit Enschede gewond.

De 14-jarige was inzittende bij een 20-jarige automobiliste uit Enschede. Zij reed op de Haaksbergerstraat, komende uit de richting Usselo en rijdende in de richting Enschede. Een voor haar rijdende 45-jarige Enschedeër moest afremmen voor verkeer voor hem. De 20-jarige Enschedese bracht haar voertuig ook op tijd tot stilstand maar haar auto werd van achter aangereden door een bestelbus, bestuurd door een 59-jarige man uit Groenlo, die niet gezien had dat het verkeer voor hem afremde. Hierdoor botste de door haar bestuurde auto alsnog tegen haar voorligger.

Door de aanrijding raakte de 14-jarige inzittende gewond. De brandweer heeft de auto opengeknipt om haar te bevrijden. Zij werd met onbekend letsel opgenomen in het ziekenhuis. De auto van de 20-jarige vrouw uit Enschede raakte total loss en het kentekenbewijs werd ingenomen. De voertuigen van de 20-jarige Enschedese en de 59-jarige Groenloër werden afgesleept. (2009006002)

Alcomobilist vliegt uit de bocht Enschede

Een 39-jarige man uit Enschede reed op 5 juli rond 0.30 uur met zijn auto over de Hagmolenweg. Hij raakte de macht over het stuur kwijt en reed in een bocht door de berm om in een hekwerk tot stilstand te komen. De man bleek gedronken te hebben. Ademanalyse wees 700 ugl uit (1.61 promille). Zijn rijbewijs werd ingevorderd en zijn beschadigde auto werd afgesleept. (20090006486)

Dronken veelpleger valt vrouwen lastig Vriezenveen

Op 4 juli, rond 0.30 uur kreeg de politie melding dat een dronken man vrouwen lastig viel in een feesttent op het Manitobaplein. De man werd door beveiligers vastgehouden. De ter plaatse gekomen agenten hielden de verdachte, een 45-jarige Almeloër aan.Hij verzette zich tegen zijn aanhouding en werd geboeid naar het politiebureau gebracht. Hij bleek te dronken om gehoord te worden en werd ter ontnuchtering ingesloten. De man is een zogenoemde veelpleger en zal voor nader onderzoek in verzekering gesteld worden. (2009006185)

Bromfietser onderuit door drank Almelo

Op 3 juli rond 21.00 uur, viel een 32-jarige Almeloër van de snorfiets waarmee hij over de Anthony Fokkerweg reed. Hij bleek gedronken te hebben. Ademanalyse wees 600 ugl uit. (1.38 promille) Zijn rijbewijs werd ingevorderd. (2009006140)

Slachtoffer overval weert zich kranig Almelo

Op 4 juli, rond 01.30 uur, fietste een 18-jarige man uit Groningen met een 19-jarige vrouw uit Almelo over de Burgemeester Raveslootsingel. Ter hoogte van de Wingerd sprong een man uit een steegje en bedreigde hen met een mes. Hij riep daarbij dat hij geld wilde. De man kwam daarbij dicht naar de 18-jarige Almeloër lopen. Deze greep de overvaller bij de hand waarin hij het mes vasthield en kneep zo lang totdat de verdachte het mes losliet. Hij ging er daarna vandoor. De overvaller was gekleed in een witte Nikejas, waarvan hij de capuchon over het hoofd had getrokken. De politie stelt een nader onderzoek in. (2009006198)




Politie Twente