Politie Noord- en Oost Gelderland


Apeldoorn - Aangehouden na vernieling


De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 5 juli een 45-jarige man uit Apeldoorn aangehouden voor vernieling van een ruit aan een leegstaand kantoorgebouw aan de Rustenburgstraat in Apeldoorn. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.


Agenten kregen omstreeks 01.00 uur de melding dat iemand een ruit had vernield aan de Rustenburgstraat en vervolgens het gebouw binnen zou zijn gegaan. De agenten doorzochten het gebouw en troffen de Apeldoorner aan. Hij werd aangehouden en naar het bureau overgebracht. De man krijgt proces-verbaal voor vernieling.


Apeldoorn - Aangehouden na vechtpartij


De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 5 juli een 16-jarige jongen uit Apeldoorn aangehouden voor zware mishandeling. Een 18-jarige man uit Apeldoorn werd aangehouden voor vechten op straat. Tegen de twee is proces-verbaal opgemaakt.


Agenten kregen omstreeks 03.15 uur de melding dat er onenigheid zou zijn tussen twee groepen jongens op de Hoofdstraat in Apeldoorn. Om de vechtpartij onder controle te krijgen werd de Hoofdstraat tijdelijk afgesloten door agenten. Ook werden hondengeleiders ingezet. De 18-jarige werd aangehouden nadat agenten zagen hoe hij klappen uitdeelde. De 16-jarige werd door portiers herkend als zijnde de jongen die eerder die avond iemand in het gezicht had gestoken (identiteit en woonplaats slachtoffer nog onbekend). Beiden werden naar het politiebureau overgebracht en krijgen proces-verbaal.


Bij de aanhouding van de 18-jarige brak een agente gewond haar duim.


De politie onderzoekt de zaak.


EINDE BERICHTEN



---- --