Politie Noord- en Oost Gelderland
Heerde - Aangehouden na niet voldoen aan vordering


De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 5 juli een 28-jarige man uit Hattem aangehouden voor het niet voldoen aan een vordering van de politie. De man verzette zich hevig tegen zijn aanhouding. De man bleek ook geen geldig identiteitsbewijs bij zich te hebben. De politie maakt proces-verbaal op.


Agenten zagen de man rond 03.30 uur op de Dorpsstraat in Heerde met een geopend blikje bier in de handen lopen. De agenten spraken de man hierop aan en wilden hem hiervoor bekeuren. De Hattemmenaar weigerde echter alle medewerking en kon zich ook niet legitimeren. Hierop werd hij aangehouden. De man verzette zich hevig maar kon na gepaste dwang naar het bureau worden overgebracht. De man is ingesloten voor verhoor. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.


Hattem - Getuigen en benadeelden fietsendiefstallen gezocht


De politie zoekt getuigen en benadeelden van fietsendiefstallen op het NS station 't Harde. Hier werden op woensdag 1 juli omstreeks 15.50 uur in elk geval twee fietsen gestolen.


Getuigen zagen hoe de fietsen in een aanhangwagen van een verhuurbedrijf die achter een witte bestelbus zat, werden geladen. De politie onderzoekt de zaak en roept benadeelden op aangifte te doen. Mensen die meer informatie kunnen geven over de witte bestelbus en de aanhangwagen en die nog niet met de politie hebben gesproken, worden verzocht te bellen op nummer 0900 8844.


Harderwijk - Scooterrijder gewond


Een 35-jarige man uit Harderwijk is zaterdag 4 juli gewond geraakt toen hij met zijn scooter de macht over het stuur verloor. Hij moest in het ziekenhuis aan zijn verwondingen worden behandeld. De man bleek onder invloed van alcohol.


De man reed omstreeks 23.00 uur op de Korhoenlaan toen hij de macht over zijn scooter verloor en tegen een geparkeerde auto op botste. De man werd naar het ziekenhuis vervoerd waar hij een blaastest moest afleggen. Daaruit bleek het gebruik van alcohol. De gehouden bloedproef moet uitwijzen hoeveel de man precies had gedronken. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.


EINDE BERICHTEN



---- --